fbpx

ΒΟΥΛΗ: Πολιτική και εκλογική ανασφάλεια Μητσοτάκη από το κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

0 147

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησία συζήτηση στην Ολομέλεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έκρυψε τη ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς βλέπει “κέντρα” εντός και εκτός Ελλάδας που επιδιώκουν “αδύναμες κυβερνήσεις”, αλλά και  “απόλυτη συμπόρευση” ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε σημείο, όπως είπε “ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται εάν, ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα προκύψει Τσίπρας”!

“Στην Ελλάδα του 2022 δε θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια, από τα οποια κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δε θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα ΜΜΕ με σκοπό να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Ούτε το ειδικό θα γίνει γενικό με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.

Σε όσους σκέφτονται έτσι η απάντηση είναι μία: Δεν κάνω πίσω. Στη Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για το μέλλον του.” τόνισε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός και διέψευσε  το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας: “Ζητάτε εκλογές να μπει η χώρα σε τρίμηνη περιπέτεια σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Για σκεφτείτε κ.Τσίπρα τι σημαίνει εκλογές, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας.

Ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα στην αστάθεια, για να κάνετε το χατήρι αυτών που δεν θέλουν τη ΝΔ και το Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και το έχουν πει και δημόσια. Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος. Αυτό το δύσκολο χειμώνα θα τον περάσουμε μαζί. Δε θα φυγομαχήσω. Και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε”.

Ο κ.Μητσοτάκης  υπενθύμισε ότι ο ίδιος κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δύο φορές δημόσια, αλλά και κατ’ ιδίαν σε συνάντηση και εκείνος αρνήθηκε, όπως αρνείται και τώρα. “Έχει πει βέβαια ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση, έχει πει ότι δε θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργός της χώρας, ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε” ανέφερε και πρόσθεσε “Ειναι δικαίωμα του να επιλέγει τους φίλους και τους συμμάχους του, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να πει γιατί και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού .

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν ένα σφάλμα, ένα ατυχές γεγονός, διαμορφώνοντας σκηνικό πολιτικής κρίσης, να παρουσιάσει μία υπηρεσιακή αστοχία ως μία τάχα εντολή που την αποδίδετε σε μένα προσωπικά και θυμίζει αρνητικές στιγμές από το παρελθόν” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε “Είναι ψέμα ανέντιμο και ανήθικο. Περνά πέρα από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης για αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι: “Κάποιοι καραδοκούν εντός και εκτός συνόρων ποντάροντας στην πολιτική αστάθεια” και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως “δίνετε επιχειρήματα σε εκείνους που θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών γιατί βρίσκουν αποτελέσματα απέναντι τους” και επιχείρησε να συσπειρώσει το ακρο-δεξιό ακροατήριο επικαλούμενος το μεταναστευτικό και την “υβριδική απειλή” της Τουρκίας. “Μεθοδεύεται ένα νέο κύμα εισβολής στον Έβρο με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακουθήσεων ζήτησε η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και υποστήριξε: “Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μειώσει το εθνικό έργο της ΕΥΠ”. Δήλωσε επίσης ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα συνακροάσεων όταν ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός και ζήτησε: “Να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε, με τον κ.Τσίπρα πρωθυπουργό”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να ειπωθούν 4 αλήθειες σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

1. Πρέπει να εκλείψει κάθε σύνδεση μεταξύ Predator και νόμιμης επισύνδεσης. Το πρώτο δεν υπάρχει στις ελληνικές υπηρεσίες και υπάρχει ρητή διαβεβαίωση για αυτό.

2. Όσον αφορά στις νόμιμες επισυνδέσεις, εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα: από την τρομοκρατία, μέχρι τη δίωξη ναρκωτικών και τις απαγωγές. όλες όμως λειτουργούν με βάση ένα ειδικό πρωτόκολλο, το οποίο προυπήρχε και θα πρέπει να επανεξεταστεί. «Ηταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αφαίρεσε την δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα» υποστήριξε. Η υπόθεση του Ν. Ανδρουλακη ανέδειξε ένα κενό στο πρωτόκολλο. Υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε ένα προβεβλημένο πολιτκό πρόσωπο. Έπρεπε η υπηρεσία να έχει άλλα αντανακλαστικά, παρά το γεγονός ότι λειτούργησε με νόμιμο, τυπικό τρόπο.

3. Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο. «Στο όνομα της διαφάνειας, δεν θα γίνουν φέιγ βολάν τα στοιχεία μίας μυστικής υπηρεσίας» διεμήνυσε.

4. “Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί προσωπικά, γιατί τα στοιχεία αυτα δεν μπορόυν να δημοσιοποιηθούν” είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε στη διεξαγωγή όλων των σχετικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο. Η υπόθεση ερευνάται από έναν ακέραιο εισαγγελέα. Οφείλουμε να τον συνδράμουμε στο έργο του, αντί κάποιοι να τον στοχοποιούν”. Κάλεσε δε τον Νίκο Ανδρουλάκη εάν επιμένει να αμφισβητεί τη νομιμότητα της επισύνδεσης, να προσφύγει σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

“Εγώ διαχώρισα την θέση μου από τις πρακτικές άλλων εποχών εσείς επιμένετε να κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο Ειδικό Δικαστήριο” είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε “Πάει πολύ όμως, κ. Τσίπρα εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας, για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας πέμπτος που είναι παρών, ο κ. Βαρουφάκης”…

Για να συμπληρώσει “Θα ήθελα κ. Βαρουφάκη να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει σε μια ομιλία σας το 2019 στη Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως προσωπικά έχει γνώση ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε και σε βάρος της τότε κυβέρνησης. Αναμένω την τοποθέτηση σας κ. Βαρουφάκη. Και βέβαια εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν ο πρωθυπουργός την περίοδο που υπεκλάπησαν e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τα οποία κατέληξαν στην “Αυγή” μία ημέρα πριν κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικά σας αυτά τα καμώματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More