fbpx

Βουλή-Υποκλοπές: Θα λάμψει η… απόρρητη αλήθεια;

0 115

Με τη σημερινή ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών το Μαξίμου θεωρεί και φιλοδοξεί ότι κλείνει ουσιαστικά και τυπικά το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ωστόσο το προφιλ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τραυματιστεί με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες για το κυβερνών κόμμα, ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων.

Η συζήτηση του…απορρήτου πορίσματος θα γίνει απόντος του πρωθυπουργού, αλλά παρόντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών και όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες, η ΝΔ θα μιλήσει πολιτικά, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μιλήσουν ανοιχτά για τα δικά τους πορίσματα αποδίδοντας πολιτικές ευθύνες, ακόμη ποινικές καθώς από τις καταθέσεις των μαρτύρων προέκυψαν “βασιμότατες ενδείξεις” σύμφωνα κυρίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν προέκυψαν “ατράνταχτα στοιχεία” για την απόδοση ποινικών ευθυνών, αφού η εξεταστική και συγκεκριμένα το προεδρείο αρνήθηκε να καλέσει προς εξέταση κρίσιμους μάρτυρες (Δημητριάδης, Γεραπετρίτης, εισαγγελείς, παρόχους κινητ;hw τηλεφωνίας και εκπρόσωπος εταιρειών που διαχειρίζονται το κακόβουλο λογισμικό predator) με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά όπως η σύμπτωση της καταστροφής του αρχείου παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ την ημέρα ακριβώς που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τη μηνυτήρια αναφορά του και για τον εντελώς προσχηματικό έλεγχο που έκανε στην εταιρεία Intellexa κατόπιν σχετικής εντολής του τέως διοικητή της Αγγελου Μπίνη, ο οποίος εν μιά νυκτί παράτησε την υπηρεσία για να αναζητήσει μια νέα καριέρα στην ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι το παράδοξο της σημερινής συνεδρίασης με αποκλειστική ευθύνης της πλειοψηφίας της ΝΔ και της Διάσκεψης των Προέδρων είναι ότι θα γίνει δημόσια συζήτηση ενός απόρρητου πορίσματος χιλιάδων σελίδων, σε μια ακόμη προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης, βάζοντας τους 300 τους βουλευτές στη διαδικασία να το διαβάσουν σε ειδικό δωμάτιο της Βουλής και να μη λάβουν αντίγραφό του.

Πάντως το επόμενο μήνα αναμένεται παρά την επιχείρηση συγκάλυψης από τη ΝΔ θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να συζητηθεί η περίπτωση παρακολούθησης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη, ενώ αναμένεται στην Αθήνα και η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA)

Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξ. Επιτροπής δηλαδή της πλειοψηφία της ΝΔ, όπως δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος “τεκμαίρεται πως δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του predator και των κυβερνητικών υπηρεσιών πολύ περισσότερο της ΕΥΠ και ότι όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες” ενώ “οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κύριοι κύριοι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα”.

“Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με την διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator” υποστηρίζει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι “Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαλυφθούν με την χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων”.

Κατά την Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ “Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει. Οι πολίτες όμως οφείλουν τώρα να κρίνουν να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας” και ο Νίκος Καραθανασόπουλος το ΚΚΕ επισήμανε “Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών η κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλός καμωμένα είναι εντελώς προκλητικοί. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More