Βραζιλία: Διασωληνώνουν τους ασθενείς με κορονοϊό χωρίς νάρκωση

0 1

Απάνθρωπες συνθήκες φαίνεται ότι επικρατούν στα νοσοκομεία της Βραζιλίας καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγκάζονται να διασωληνώσουν ασθενείς με κορονοϊό χωρίς αναισθητικό και για το λόγο αυτό τους δένουν στα κρεβάτια.

Το νοσοκομείο Albert Schweitzer, ανακοίνωσε ότι υπάρχει έλλειψη σε αναισθητικά φάρμακα για την διασωλήνωση και χρησιμοποιούνται υποκατάστατα.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάουλο έχουν αμφότερα σημάνει συναγερμό για ελλείψεις σε αναισθητικά φάρμακα και ο υπουργός Υγείας του Σάο Πάουλο ανακοίνωσε ότι οι δυνατότητες της πόλης να φροντίσει τους σοβαρά νοσούντες από COVID-19 βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στις ΜΕΘ», δήλωσε στο Reuters ο Αουρέο ντο Κάρμο Φίλιο, εντατικολόγος στο Ρίο.

«Η χρήση μηχανική υποστήριξης χωρίς αναισθησία είναι κακή πρακτική…ο ασθενής υποβάλλεται σε μια μορφή βασανιστηρίου», υποστήριξε ο γιατρός.

Με τις κλίνες στις ΜΕΘ να βρίσκονται κοντά ή στα όρια των δυνατοτήτων τους σε όλη τη χώρα, τα νοσοκομεία συχνά υποχρεούνται να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πολλές φορές στερούνται εξοπλισμού ή επαγγελματικών γνώσεων.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαρσέλου Κεϊρόγκα δήλωσε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία και με άλλες χώρες για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία φάρμακα, ενώ πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία, αγωνίζονται επίσης να εξασφαλίσουν αρκετό οξυγόνο.

Χθες η πόλη του Ρίο ανακοίνωσε ότι μια παρτίδα φαρμάκων για διασωλήνωση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Περισσότεροι Βραζιλιάνοι πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο με την μεγαλύτερη αυτή χώρα της Νότιας Αμερικής να έχει καταγράψει χθες άλλους 3.560 θανάτους.

Ο Μπολσονάρο έχει ανοιχτά αντιτεθεί στις τοπικές αρχές που ζητούσαν την επιβολή  υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν ανάγκη να συνεχίσουν την κανονική ζωή τους και ότι οι απολύσεις είναι πιο επικίνδυνες από τον ιό με αποτέλεσμα να αύξηση των κρουσμάτων.

Μόλις πρόσφατα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε πως τα εμβόλια ίσως αποτελούν κάποια ελπίδα εναντίον της πανδημίας.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει συνολικά 361.884 θανάτους από covid-19 και 13.673.507 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More