Βρετανία: Άδειοι δρόμοι και κλειστά καταστήματα η εικόνα του νέου σκληρού lockdown

0 8

Στην νέα πραγματικότητα του σκληρού lockdown προσπαθούν να προσαρμοστούν οι Βρετανοί που –μην ξεχνάμε- πέρασαν το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη σχετικά… ελεύθεροι με αποτέλεσμα να πληρώσουν τις συνέπειες της λανθασμένης στρατηγικής της κυβέρνησης Τζόνσον. 

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ με 58.784 κρούσματα, ενώ για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα ξεπερνούσαν τις 50.000 με μέγα πονοκέφαλο τη νέα μετάλλαξη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εκτοξεύθηκαν κατά 30% μόνο μέσα σε μία εβδομάδα.   

Δεν είναι τυχαίο που ο Μπορίς Τζόνσον αναγκάστηκε τελικά να αποφασίσει σκληρό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, το οποίο ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός στάθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, αν και άφησε ελπίδες για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών.  

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όλα τα σχολεία έκλεισαν και όλος ο κόσμος καλείται να «μείνει σπίτι» και να εργαστεί σχεδόν αποκλειστικά από το σπίτι. Επίσης, η εστίαση έκλεισε (εκτός των deliver/take away), όπως και όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, ενώ τα οργανωμένα αθλήματα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ακυρώθηκαν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο δύσκολες ακόμη, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπαίνουμε στην τελευταία φάση του αγώνα, γιατί με κάθε τσίμπημα της βελόνας, γέρνουμε τις πιθανότητες εναντίον του COVID και υπέρ του βρετανικού λαού» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η Βρετανία έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί δύο εμβόλια, αυτό των PfizerBioNTech και πλέον και το εμβόλιο που δημιούργησε η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο Οξφόρδης και την AstraZeneca.

Μέχρι τώρα περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση και ο στόχος είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία και οι φροντιστές τους, όλοι όσοι είναι άνω των 70 ετών, καθώς βέβαια και όλοι οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More