ΧΑ: «Χωνεύει» τα κέρδη

Κώστας Κυπριώτης

10 Νοεμβρίου 2020, 4:00 μμ
Share

Κοντά στα 94 εκατομμύρια ευρώ έφτασε η αξία των συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση, πράγμα που σημαίνει ότι από τη μία υπήρξε κατοχύρωση κερδών και από την άλλη, από τους καθυστερημένους, σημαντική ζήτηση, η οποία απορρόφησε τις πωλήσεις.

Ο εξαιρετικά υψηλός τζίρος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αιφνιδίασε την αγορά. Ο τζίρος ενισχύθηκε βέβαια από «πακέτα» και προσυμφωνημένες συναλλαγές στην Alpha Bank και στον ΟΠΑΠ, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Γίνεται πλέον φανερό ότι οι επενδυτές αναζητούν τις μετοχές εκείνες που θα έχουν διάρκεια στην άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 651,77 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 647,92 μονάδων (-1,16%) και 663,43 μονάδων (+1,21%). Ο τζίρος ανήλθε στα 93,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 68,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 907 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,16%, στις 1.549,78 μονάδες, ενώ στο -0,25% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 943,55 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,80% στις 303,96 μονάδες.

Στο ταμπλό -8,81% ηΠειραιώς, -3,55% Ελλάκτωρ , -3,24% η Εθνική. Απώλειες της τάξεως του 2,67% σημείωσε ο Φουρλής, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Eurobank, ΟΛΠ, Λάμδα και Titan. Οριακές απώλειες 0,07% στην Jumbo.

Στον αντίποδα, η Aegean +7,38%, ο ΟΠΑΠ +5,66%, η Βιοχάλκο +5,17% . Κέρδη 1,12% για την Alpha Bank και 1,04% για τη Motor Oil, με τις Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα να κλείνουν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

5:16 μμ

UNICEF και Υπουργείο Υγείας ανέδειξαν την Ελλάδα σε παράδειγμα καλής πρακτικής

5:05 μμ

Φρούτα με την περισσότερη και λιγότερη φρουκτόζη

4:35 μμ

Ουκρανικό χτύπημα με drones σε λιμάνι και πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Ρωσία

4:16 μμ

ΣΚΑΪ – STAR: Έρχονται αλλαγές

4:05 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επιχείρηση Θερισμός» – Στο στόχαστρο 1.151 κατηγορούμενοι από το ελληνικό FBI

3:42 μμ

ΠΟΣΠΛΑ: Κανονικά οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος

3:11 μμ

Μοναχικός καβαλάρης ο Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

3:08 μμ

Άνοιξε το αεροδρόμιο Μονάχου, αναφορές για drone

2:35 μμ

Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε πίστα καρτ

2:14 μμ

Bitcoin σε κρίσιμη καμπή – Η ζώνη των 71.000-73.000 δολαρίων κρίνει την επόμενη κίνηση

2:10 μμ

Χέγκσεθ: Ανακοίνωσε πακέτο μαμούθ για παραγωγή πυρομαχικών

1:37 μμ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ελληνική κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή τον Γιωτόπουλο

1:30 μμ

Μία απορία για τον Μασούρα

1:22 μμ

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην Attica Green Expo 2026

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές