Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Χθεσινές ειδήσεις

0 9

Ο Κώστας Κατσίκης έγινε πρωτοσέλιδο στη γείτονα, ο Δημήτρης Καμμένος έκανε μια δήλωση μνημείο λαϊκισμού και αμοραλισμού, οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν το επίπεδο και τον ρόλο των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων και η βρετανική εφημερίδα Guardian προσφέρει βιωματικά τουριστικά πακέτα στους αναγνώστες της για να γνωρίσουν την Ελλάδα της κρίσης. Καθόλου άσχημα για μια μέρα.

Αν θέλαμε να ήμασταν ειλικρινείς θα παραδεχόμασταν ότι η ιδέα που διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ήταν ούτε τόσο πρωτότυπη, ούτε τόσο αποκλειστική. Το υποθετικό του σενάριο ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας έχει κυκλοφορήσει ως… εξυπνάδα στα περισσότερα, μάλλον, καφενεία της επικράτειας. Γιατί σε κάθε καφενείο υπάρχει ένας έξυπνος ή πονηρός που έχει δει στις ταινίες πως γίνονταν οι ανταλλαγές σε γέφυρες με ομίχλη, φορώντας καπέλα και καπαρντίνες με σηκωμένους γιακάδες.

Ο κ. Κατσίκης απέδειξε ότι ο χώρος του είναι το καφενείο και όχι η Βουλή. Δεν είναι ο μόνος, απλώς οι υπόλοιποι καλύπτουν καλύτερα την λαθρεπιβίβαση.

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη δήλωση Κατσίκη; Φυσικά. Η δήλωση του Δημήτρη Καμμένου. Ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών για να αποδοκιμάσει τον συνάδελφό του και να ακουστεί. Θα έπρεπε λέει να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες γιατί αντιμετωπίζει τα παιδιά τους ως αντικείμενα ανταλλαγής. Ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τις δύσκολες στιγμές δύο οικογενειών για να κάνει πολιτική καφενείου, δηλαδή δηλώσεις, και αυτό το παρουσιάζει ως ευαισθησία. Δεν είναι μόνο ο ορισμός του λαϊκισμού, είναι και μνημείο αμοραλισμού.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ζήλεψαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (που είχαν κάνει πρόσφατα συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και προκάλεσαν μικροεπεισόδια σε ομιλία του Τσακαλώτου στον Πειραιά. Σκεφτείτε το λίγο: Οπαδοί μιας ομάδας, όποιας ομάδας, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν, ζητώντας τι ακριβώς; Το πρωτάθλημα, την καλύτερη αντιμετώπιση της ομάδας τους, την αγιοποίηση του προέδρου της ομάδας τους; Και επιπλέον, ό,τι και να είναι αυτό που ζητούν, από ποιον το ζητούν; Από την κυβέρνηση, τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα γενικά. Πόσο διαφέρει μια ενδεχόμενη τέτοια παράκαμψη –παρέμβαση από την παράκαμψη της Δικαιοσύνης που ζήτησε ο Κατσίκης για τους στρατιωτικούς;

Μετά από όλα αυτά ίσως δεν δείχνει και τόσο περίεργο που η Guardian προσφέρει στους αναγνώστες της έναντι σχεδόν 3.000 ευρώ βιωματικό ταξίδι στην Ελλάδα της κρίσης. Όχι πια αρχαία, κρασί και θάλασσα. Κατά την διάρκεια του 7ημερού ταξιδιού οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν (λέει) να αντλήσουν διδάγματα για όλη την Ευρώπη από την χρηματοπιστωτική κρίση στην χώρα που την έπληξε περισσότερο. Με ξεναγούς έναν Έλληνα δημοσιογράφο και την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην χώρα μας, θα τους πάνε στην Σάμο και στον Πειραιά να γνωρίσουν το έργο των ΜΚΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σε μια γειτονιά της Αθήνας να δουν τις δομές του Δήμου και φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ανθρώπους που επλήγησαν από την κρίση και τέλος στην πλατεία Συντάγματος για να συζητήσουν με Έλληνες δημοσιογράφους, πρώην υπουργούς (!) και διαδηλωτές (!!!!).

Το πρώτο γκρουπ αναμένεται το Σάββατο, οπότε την Μεγάλη Εβδομάδα αποφύγετε την πλατεία Συντάγματος θα έχουμε διαδήλωση για τους τουρίστες της Guardian. Και μην στεναχωριέστε εάν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε, θα στείλουμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, όποιοι τέλος πάντων είναι άμεσα διαθέσιμοι να τους εξηγήσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More