*Βρώμη

Τα τελευταία χρόνια η βρώμη έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή και όχι άδικα, αφού είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το βασικό διατροφικό χαρακτηριστικό της είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, κρατούν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα μας και παράλληλα μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Μάλιστα, η βρώμη είναι πλούσια και σε πρωτεΐνες, ένα μακροθρεπτικό συστατικό που έχει συνδεθεί με την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, το αίσθημα κορεσμού και τη μυϊκή αποκατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η βρώμη δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό μας.

Βρώμη, καθημερινά στη διατροφή μας! | InGolden

*Δημητριακά ολικής άλεσης

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάλουμε τα δημητριακά από το πρωινό μας, αφού μπορούμε απλώς να τους επιλέξουμε έξυπνα. Τα δημητρικά ολικής άλεσης μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, μας κρατούν χορτάτους και ενισχύουν τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Για έξτρα ενέργεια μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κομμάτια ξηρών καρπών και φρούτα.Δημητριακά ολικής άλεσης: Πώς να τα αναγνωρίζετε και να τα επιλέγετε για το  παιδί σας - Mothersblog.gr

*Μάνγκο

Το μάνγκο συνδυάζει την υπέροχη, γλυκιά γεύση με ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, καθώς είναι μια υγιεινή πηγή θερμίδων, οι οποίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους υδατάνθρακες. Ένα φλιτζάνι (165 γρ.) μάνγκο περιέχει περίπου 99 θερμίδες και εξαιρετικά υψηλή ποσότητα βιταμίνης C. Μπορούμε να το εντάξουμε στο πρωινό μας φτιάχνοντας ένα δροσερό και γευστικό smoothie.Μάνγκο: διατροφική αξία και οφέλη στην υγεία - Therapia

*Πολύσπορο ψωμί

Tο… παρεξηγημένο ψωμί αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές τροφές και δεν παχαίνει στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Το πολύσπορο ψωμί γίνεται από το αλεύρι διαφόρων δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρόμη, καλαμπόκι, ρυζάλευρο) και συνήθως προστίθενται ξηροί καρποί, νιφάδες βρόμης, πλιγούρι κ.ά.. Όταν καταναλώνεται στο πρωινό μάς προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, μας χαρίζει ενέργεια και μας χορταίνει.Ψωμί ολικής αλέσεως: "Θέλω να ξεκινήσω διατροφή. Γιατί να το προτιμήσω"; -  BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ - boro.gr

*Κινόα

Η κινόα έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες φυτικές τροφές, αποτελεί πηγή πλήρους πρωτεΐνης και τροφοδοτεί τον ανθρώπινο οργανισμό με τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του. Επίσης, είναι καλή πηγή ασβεστίου, αντιοξειδωτικών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, ενώ παράλληλα περιέχει φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένας εύκολος τρόπος να την εντάξουμε στο πρωινό μας είναι ως προσθήκη στην ομελέτα μας.

Κινόα με καλαμπόκι και πιπεριά | Cooking Hellas Thermomix

*Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες που έχει να προσφέρει πολλά στην υγεία μας. Έχει την ιδιότητα να μειώνει το φούσκωμα, αυξάνοντας τα βακτήρια που καταπολεμούν το φούσκωμα στο στομάχι και είναι μια καλή πηγή καλίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι μπανάνες είναι επίσης πλούσιες σε γλυκόζη, μια εξαιρετικά εύπεπτη ζάχαρη, η οποία παρέχει γρήγορη ενέργεια.Παχαίνουν οι μπανάνες; Πόσες μπανάνες μπορείς να τρως την...