fbpx

Υποκλοπές: Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη

0 144

Σε νέα επιτελική “γκάφα” επιδόθηκαν, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης , καθώς στην προσπάθειά τους να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για τις απαντήσεις που ζητά το Κίνημα για το σοβαρό ζήτημα ανυπαρξίας ηλεκτρονικού αρχείου καταγραφής των αποφάσεων άρσης απορρήτου, αποκαλύπτουν πώς “στήθηκε” το ανεξέλεγκτο των παρακολουθήσεων!

Κι αυτό γιατί με τη χθεσινή τους απάντηση όπως αναφέρεται στην σχετική ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, ο δύο υπουργοί αποκάλυψαν και παραδέχτηκαν:

1. Ότι ήδη από τον Μάρτιο του ’21, είχε οριστεί ότι με κοινή απόφαση των συναρμόδιων αυτών Υπουργών καθορίζονται όλες οι τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή και Αλειτουργία της σχετικής διαδικασίας για την παράδοση του αποσπάσματος της διάταξης με ηλεκτρονικό κρυπτογραφημένο μήνυμα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ΔΕΝ εκδόθηκε ακόμη, αφήνοντας σκόπιμα, στο απόλυτο ανέλεγκτο, τις αποφάσεις άρσης του απορρήτου επικοινωνιών των πολιτών.

2. Με σχετικό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση μετά από εννιά μήνες διαχώρισε τη διαδικασία άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας της ΕΥΠ και όρισε ότι δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παράδοσης της διάταξης για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, η οποία λειτουργεί στην ΕΥΠ και «με απόφαση του Διοικητή της ΕΥΠ καθορίζονται όλες οι τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη θέση σε εφαρμογή και λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας…».

“Η Κυβέρνηση είναι για ακόμη μία φορά υπόλογη κι οφείλει πολλές απαντήσεις, τις οποίες θα απαιτήσουμε στη Βουλή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας” τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καλούν γτην κυβέρνηση να απαντήσει στον ελληνικό λαό:

– Γιατί διαχωρίστηκε η διαδικασία από την Κυβέρνηση, και πρωτίστως γιατί ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Πρωθυπουργός, δεν προχώρησαν ποτέ στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας;

– Δεδομένου ότι ΑΔΑΕ ποτέ δεν έλαβε ηλεκτρονικά τις διατάξεις της ΕΥΠ, ούτε μπόρεσε ποτέ να ελέγξει το εύρος αλλά και την ποιότητα των αποφάσεων άρσης για λόγους εθνικής ασφάλειας, ποια είναι η σκοπιμότητα πίσω από την αποσύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής από τη διαδικασία του ελέγχου των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ;

– Γιατί αφαιρέθηκε σταδιακά κάθε δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων της ΕΥΠ;

– Γιατί στερούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να ανιχνεύσει τυχόν παράνομη παρακολούθησή του, καθώς δεν υπάρχει αρχείο;

Όσον αφορά τη συγκρότηση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τη σύγκληση της με το άνοιγμα της Βουλής το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι παρά την επίμονη προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος μέσα από αυθαίρετες γενικεύσεις, να θολώσει την εικόνα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όσο οι παράνομες παρακολουθήσεις που απειλούν την Δημοκρατία μας, “το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δεν θα συμβιβαστεί με μισόλογα και ψιθύρους”.

“Θεσμικά, επισημαίνει, θα απαιτήσει διερεύνηση σε βάθος” και αφού υπογραμμίζει “Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα πρέπει να συγκροτηθεί με το που ανοίξει η Βουλή, ώστε η νυν και η πρώην διοίκηση της ΕΥΠ αλλά και η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί να προσέλθουν στη Βουλή και αυτή τη φορά να ειπωθεί όλη η αλήθεια” διαμηνύει “Η υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη πρέπει να εξεταστεί εκτενώς και να αποδειχθεί ποιος, πώς, γιατί, με ποια διαδικασία και κυρίως ποια αιτιολογία, τον θεώρησε ύποπτο και επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Αντίστοιχα όμως, θα πρέπει να διερευνηθεί και το κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο υπήρξε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More