fbpx

Υπόθεση Predator: Στο στόχαστρο ο Ανδρουλάκης και η Δημοκρατία

0 148

Τα ευρήματα της έρευνας από την ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, που κατέδειξαν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, πιθανώς να αλλάξουν πολλά πράγματα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σίγουρα αλλάζουν την πορεία προς τις επόμενες εκλογές, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, πίσω από αυτήν ιστορία δεν βλέπουν ένα αθώο hackingπου «συμβαίνει σε όλους», όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, αλλά μια απόπειρα για στημένη παγίδευση από έναν παρακρατικό μηχανισμό, τα δίχτυα του οποίου πρέπει να αποκαλυφθούν και να καταστραφούν άμεσα.

Γι’ αυτό και φαίνεται πως Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου προσανατολίζονται σε κοινή γραμμή για «μέχρι το τέλος» στην υπόθεση, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβρη με κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κι αυτό γιατί από τις πρώτες κινήσεις, στις οποίες προχώρησε αυτή  κυβέρνηση ήταν να περάσει η ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, μια κίνηση πολιτική και με προεκτάσεις πέραν της πολιτικής.

«Πέρα από τις δικαστικές και ποινικές ευθύνες υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. Και αυτό πρέπει να το ερευνήσει η Βουλή με εξεταστική επιτροπή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ αλλά και του ΜΕΡΑ25 υπερβαίνουν τον αριθμό των απαιτούμενων 120 βουλευτών και μπορούν να ζητήσουν και να αποφασίσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Είναι συνταγματική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να συνεργαστούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το ζήτημα. Δεν πάει άλλο! Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και ύποπτη!» ήταν η σχετική αποστροφή του νομικού Γιάννη Μαντζουράνη και δικηγόρου του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά υποθέσεων, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία και από νομικής πλευράς που δείχνουν στην Κουμουνδούρου.

Θέλουν να «δέσουν» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Όταν άρχισε να φουντώνει το θέμα -όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά μέσα να το έχουν «χαμηλά»- άρχισαν να θέτονται και ερωτήματα που αφορούσαν στο γιατί να βρεθεί στο στόχαστρο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στα πολλά που ακούστηκαν, ένα ενδιαφέρον σενάριο συνδέει την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του με τον ρόλο ρυθμιστή που μπορεί να παίξει στις επόμενες κάλπες. Βλέπετε, αυτά οι πονηροί νόες που κάνουν αυτούς τους συνειρμούς το πάνε ακόμα παρακάτω, έχοντας το σκεπτικό ότι μέσα από μια επισταμένη παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης θα υπόπιπτε σε κάποιο λάθος, θα αποκάλυπτε ο ίδιος ένα «μελανό σημείο» που θα τον έκανε χειραγωγήσιμο. Ωστόσο μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά το σκοπό τους, αν είναι αυτός, πέτυχαν οι επίδοξοι «μελετητές» των συνομιλιών του Ανδρουλάκη, καθώς ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Το ζήτημα παρακολούθησης του τηλεφώνου μου, δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά στην εύρυθμη λειτουργία και διαφάνεια της δημοκρατίας» είπε από τον Βατόλακο Χανίων, στην πρώτη του ανοιχτή πολιτική ομιλία στην Κρήτη μετά τον ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος, για να συμπληρώσει με νόημα πως η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν αυτό που βρέθηκε στο κινητό του είχε βρεθεί στο κινητό του Κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας ή αν είχε βρεθεί σήμερα στο κινητό του Α. Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη.

«Η παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη εκτός από παραβίαση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του, εκτός από παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του, εκτός από παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του πρόκειται και για υπονόμευση της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού προσβάλλεται το δικαίωμα ενός πολίτη και μάλιστα αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος να συμμετέχει στα κοινά, δηλαδή να συμμετέχει στην πολιτική ζωή ελεύθερα, ακώλυτα, ανεμπόδιστα και χωρίς να τον παρακολουθεί κανένας» ήταν η νομική θέση Μαντζουράνη, που επιβεβαιώνει πως η υπόθεση δεν θα κλείσει τόσο εύκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More