Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ζαββός: Έρχονται νομοσχέδια για την ενδυνάμωση της κεφαλαιαγοράς

0 2

Νομοσχέδια για την ενδυνάμωση της του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, θα προωθήσει τον Οκτώβριο η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Ζαββός, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, συναντήθηκε σήμερα, με το προεδρείο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ενώ είχαν προηγηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου, συναντήσεις με το προεδρείο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και με το προεδρείο του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις συναντήσεις αντίστοιχα συμμετείχαν:

Ο πρόεδρος της Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο κ. Σπύρος Κυρίτσης, πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Κίμων Βολίκας, πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και η κ. Μαρία-Μαρίνα Βασιλικού, γενική διευθύντρια της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

‘Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η θεσμική θωράκιση της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και τα Νομοσχέδια που σκοπεύει να προωθήσει η Κυβέρνηση τον Οκτώβριο για την ενδυνάμωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, του μηχανισμού προστασίας των επενδυτών και της άντλησης χρηματοδότησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της δυναμικής εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More