fbpx

Βιολογικό μικροζυθοποιείο στην Ξάνθη

4

Μια μικρή ομάδα ζυθοποιών έφτιαξε ένα ηλιακό μικροζυθοποιείο στην Ξάνθη το οποίο δεν παράγει απόβλητα και ρύπους. Η ομάδα ξεκίνησε να φτιάχνει σπιτικές μπύρες αλλά μετά από παρότρυνση φίλων και ειδικών αποφάσισε να κατασκευάσει το μικροζυθοποιείο.

Ο στόχος του μικροζυθοποιείου είναι να εξαλείψει τα απόβλητα και τους ρύπους μετατρέποντας τα υπολείμματα της διαδικασίας ζυθοποίησης σε χρήσιμο προϊόντα.

Η ιδέα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Προμήθεια βιολογικού κριθαριού που βυνοποιείται στην Ξάνθη.

Θέρμανση του νερού για την παραγωγή της μπύρας με ηλιακούς συλλέκτες με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πάνω από το 90% της ενέργειας που απαιτείται στην παραγωγή και τη  μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μετέπειτα χρήση κάθε είδους απόβλητου ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός άλλου προϊόντος…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More