fbpx

Η δημοκρατία της ανυπαρξίας

0 17

Υπάρχουν στιγμές που αυτά που έχεις να γράψεις είναι τόσα πολλά, που μπλοκάρεις και εσύ ο ίδιος. Αυτό παθαίνω ενίοτε όταν θέλω να γράψω για τον χώρο μου, την ελληνική δημοσιογραφία.

Υπάρχουν στιγμές που αυτά που έχεις να γράψεις είναι τόσα πολλά, που μπλοκάρεις και εσύ ο ίδιος. Αυτό παθαίνω ενίοτε όταν θέλω να γράψω για τον χώρο μου, την ελληνική δημοσιογραφία.

Γιατί είναι τόσο σημαντικά και για τόσους πολλούς κυρίους και κυρίες (στους περισσότερους ταιριάζουν τα εισαγωγικά). Θα μου πει κάποιος αφελής (υπάρχουν ακόμα αρκετοί): Και τι μας νοιάζει για την ελληνική δημοσιογραφία. Εμείς θέλουμε να μας πεις κανά καλό χαρτί ή κάποια σημαντική είδηση. Δεν αντιλέγω ότι κι αυτά είναι πολύ σημαντικά και σε ένα βαθμό το πετυχαίνουμε.

Όμως, αν δεν ξεβρομίσει η ελληνική δημοσιογραφία τότε δεν θα έχουμε πολλές και επί τέλους καλές ειδήσεις. Όμως, για να έχουμε καλές ειδήσεις πρέπει να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αλλά, για να έχουμε θετικές εξελίξεις, που να συνιστούν την ανόρθωση-ανάκαμψη του τόπου, πρέπει το σάπιο κατεστημένο να συντριβεί. Διαφορετικά ούτε η αναδιάρθρωση ή επίσημη χρεοκοπία θα μας σώσει…

Η δημοκρατία της ανυπαρξίας

Το ημιθανές σύστημα διαπλοκής του εκσυγχρονισμού και της επανίδρυσης συνεχίζει να βλάπτει σοβαρά την χώρα. Το σύστημα που επιβάλει:

– Στον Παπακωνσταντίνου να πληρώσει το χρεοκοπημένο Δημόσιο τα 95 εκατ. που χρωστά το ιδιωτικό Μέγαρο Μουσικής στην Εθνική.

– Στον (άλλον) υπάλληλο του Ψυχάρη, τον Μάτσικα, να μην υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών τα οικονομικά στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου γιατί προφανώς κάποιοι επιδιώκουν να το κλείσουν ή να το ξεπουλήσουν. Που να βρει χρόνο, όμως, να εξυγιάνει το ΑΠΕ ο Μάτσικας; Αφού δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από το να εξοντώσει ηθικά και επαγγελματικά τους… άτακτους συναδέλφους του.

– Στην… αρχαιοτέρα φωνή της ΓΑΔΑ να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εκδοτών. Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει την χουντικής εμπνεύσεως υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών. Για να κερδίζουν αυτοί και να χάνουν οι επιχειρήσεις. Νοιάζονται για τα ταμεία των δημοσιογράφων; Ας νομιμοποιήσουν ασφαλιστικά τα site κι ας εισπράξουν τα εκατ. που δεν πληρώνουν οι εργοδότες.

– Στην άμορφη μάζα των καταναλωτών τηλεθεατών να παρακολουθήσει από το καναπέ του το ξεπεσμένο βλαχομπαρόκ του Πέτρου Κωστόπουλου. Του φίλου του κ. Παπανδρέου, που από διαγραμμένο στέλεχος της ΠΑΣΠ, έγινε ένας σοβαρός επιχειρηματίας που δεν καταβάλει εισφορές και μισθούς, απολύει κόσμο, πουλά ψευτοτσαμπουκά απολύοντας τους συνδικαλιστές της επιχείρησης του και εξαπατά το χρηματιστήριο και τους μικρομετόχους της ΙΜΑΚΟ. Για να σπάσει δε την απεργία των εργαζόμενων φέρνει με βανάκια τους απεργοσπάστες και με σκάλες στα συρματοπλέγματα προσπαθούν οι σεκιουριτάδες να τους βάλουν μέσα να δουλέψουν.

Υ.Γ. Αύριο υπάρχει 24ωρη απεργία στον ΣΚΑΙ (έρχονται, βλέπετε, εκλογές σε δύο μήνες στην ΕΣΗΕΑ). Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του καημένου του Πορτοσάλτε και των άλλων εργοδοτικών να την μπλοκάρουν. Γιατί ο Αλαφούζος δύο μήνες μετά τις ατομικές συμβάσεις έδιωξε σε μια μέρα 19 εργαζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More