fbpx

Στόχος η εισροή περισσοτέρων μελών & εταιρειών

0 14

Ομόφωνα εγκρίθηκε και ψηφίστηκε το νέο πλέον καταστατικό της Ελληνικής Εταιρείες Logistics, Βορείου Ελλάδος, χτες 25 Ιανουαρίου 2011. Ομόφωνα εγκρίθηκε και ψηφίστηκε το νέο πλέον καταστατικό της Ελληνικής Εταιρείες Logistics, Βορείου Ελλάδος, χτες 25 Ιανουαρίου 2011.

Σκοπός του καταστατικού, όπως ανέφερε στην εκπομπή Logistics Voice, με την Ελενα Ερμείδου, ο κος Κώστας Τζάνας, αντιπρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος και διευθυντής της Data Consulting Services η ενδυνάμωση της εταιρείας με εισροή περισσοτέρων μελών αλλά και εταιρειών.

Ένα ακόμα νέο είναι ότι πλέον, η Ελληνική Εταιρείας Logistics ανάμεσα στα άλλα θα ακούγεται για λόγους εξωστρέφειας και ως Greek Association of Supply Chain Management.

Ειδικά, όπως ανέφερε ο κος Τζάνας η έκτακτη γενική συνέλευση ήταν μια συνάντηση καταστατική με σκοπό την αλλαγή του καταστατικού το οποίο μέχρι τώρα ήταν περιοριστικό και παρωχημένο, αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της νέας εποχής, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ελλαδικό χώρο και στην νότιο ανατολική Ευρώπη.

Το νέο καταστατικό της εταιρείες προβλέπει εξωστρέφεια, μεγαλύτερη παρέμβαση στη λήψη των αποφάσεων, συνέργεια μεταξύ των μελών, ενεργοποίηση περισσοτέρων μελών με συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις, συνέργειες και συνεργασίες με το εξωτερικό και τους τοπικούς φορείς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι θεσμοθετήθηκε στο καταστατικό και η θέση του γενικού γραμματέα ο οποίος θα αναλάβει το συντονισμό της επικοινωνίας με άλλα σωματεία του εξωτερικού.

Στο μεταξύ κατά στην διάρκεια της συζήτησης, σε ό,τι αφορά την συνεργασία που έχει η Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος με την Ελληνική Εταιρεία Logistics Αθήνας, ο κος Τζάνας υπογράμμισε ότι κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες διακυμάνσεις, αμφισβητήσεις και συζητήσεις. Ωστόσο, ο στόχος είναι κοινός και αυτός είναι η σταθερή ανάπτυξη του κλάδου και σε αυτό θα στηριχτεί κάθε επικοινωνία και συνεργασία.

Εντονα προβληματισμένος με την πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκρατημένα αισιόδοξος για το λιμάνι της πόλης. Υστερεί, όμως μας είπε το λιμάνι έναντι άλλων Ευρωπαϊκών λιμανιών, ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει πρόσβαση προς την ενδοχώρα της Βαλκανικής. Τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι μέχρι τώρα λειτουργούσε με κριτήρια συντεχνιακά και καθόλου ιδιωτικό – οικονομικά.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την καλύτερη οργάνωση και την ορθολογικοποίηση των διαδικασιών στο λιμάνι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαγωνισμό που θα γίνει για την 6η προβλήματα του λιμανιού, κάτι που θα τονίσει και την οικονομία.

Σημειώνεται, ότι Ελληνική Εταιρεία Logistics, παράρτημα Βορείου Ελλάδος ιδρύθηκε το 1996, ως παράρτημα του SOLE των ΗΠΑ, με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών. Αυτή την στιγμή έχει 185 μέλη καταγεγραμμένα στο μητρώο, ενώ από το 2004 και μετά, βάσει της αλλαγής του καταστατικού, το ΔΣ που εκλέγεται και έχει θητεία 2 χρόνια ώστε να μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο του.

Τα logistics και οι αρχές της εφοδιαστικής αλυσίδας σε προγράμματα ΟΤΑ από την DCS

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρουσες και με τεράστια δυναμική ανάπτυξης, φαίνονται οι δράσεις της Data Consulting Services, όπως αυτές αποτυπώθηκα κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον κο Τζάνας, τον διευθυντή της εταιρείας.

Το κύριο αντικείμενο της Data Consulting Services είναι η εφαρμογή των αρχών logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας κυρίως στο πόσιμο νερό, μέσω συστηματοποίησης όλης της λειτουργίας από την άντληση του νερού μέχρι τον καταναλωτή. Πολύ σημαντικό και θετικό για περαιτέρω πρωτοβουλίες είναι το ότι ολοκληρώθηκε ένα σχετικό πυλοτικό έργο στο Αργος Ορεστικό στο Νομό Καστοριάς.

Τα οφέλη είναι εξίσου ισοδύναμα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το δήμο.
Συγκεκριμένα, για τους καταναλωτές θα υπάρξει ορατή εξοικονόμηση χρημάτων από 18 μέχρι και 25 ευρώ ετησίως από καλύτερη διαχείριση του συστήματος παροχής νερού, καλύτερη ποιότητα νερού και με λιγότερα χρήματα. Από την άλλη πλευρά τα οφέλη των δήμων είναι ότι θα κάνουν μια πολιτική οικονομική και κοινωνική προς όφελος των πολιτών και το δικό τους. Παράλληλα ορατή θα είναι και η μείωση της σπατάλης των πόρων

Τέλος ,μια ακόμα σημαντική δραστηριότητα της εταιρείας είναι οι μελέτες site location, όπως ανέφερε ο κος Τζάνας. Με άλλα λόγια, η εταιρεία πραγματοποιεί μελέτες αξιολόγησης τοποθεσίας για λογαριασμό πελατών που προγραμματίζουν να κάνουν έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε μια συγκεκριμένα περιοχή

Οι πελάτες τώρα της Data Consulting Services είναι κατά 80% ΟΤΑ, α’ και β’ βαθμού και περιφέρειες, ενώ ως εταιρεία αναλαμβάνει το πρώτο στάδιο των μελετών.

Τα έργα συνήθως χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More