fbpx

15+1 σπάνια ΒΙΝΤΕΟ που μπορείς να αποθηκεύσεις και να δεις για να μην πάθεις πανικό την ώρα που τα τρακτέρ θα κατά(κ)λύ(ζ)ουν (σ)το Σύνταγμα ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !

0

ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ!

Η αναγεννητική γεωργία αποτελεί λύση σε ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα.

Η γεωργία σήμερα εξαντλεί τους υδροφόρους ορίζοντες και εντείνει την διάβρωση του εδάφους χάνει χώμα γιατί δεν βλέπει την καλλιεργήσιμη γη σαν μέρος του συνολικού οικοσυστήματος.

Η αναγεννητική γεωργία αντιλαμβάνεται την δυνατότητα μιας καλλιεργητικής παρέμβασης να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του εδάφους, των φυτών αλλά και της συνολικής υγείας του οικοσυστήματος ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικότητας και της βιοποικιλότητας.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες τα αγροκτήματα μας όχι μόνο παράγουν υγιεινή τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά ταυτόχρονα ταυτόχρονα αυξάνουν την ανθεκτικότητα τους στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει και να υποστηρίξει την μετάβαση της γεωργίας στην Ελλάδα προς ένα αναγεννητικό μοντέλο, μοιράζοντας γνώση για την αγροδασοπονία, τις δυνατότητες της για την αποκατάσταση του εδάφους, την υγεία των φυτών και των ζώων, αναζωογονώντας έτσι τα οικοσυστηματα μας και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

https://www.facebook.com/groups/105869916180148

Αρχική

Οι αστικοί λαχανόκηποι είναι χώροι στα όρια της πόλης, μπορούν να παραχωρηθούν δωρεάν και από τους «απαράβατους» κανόνες είναι ότι ο τρόπος καλλιέργειας θα είναι βιολογικός.

Στην Αλεξανδρούπολη, το πρώτο αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο θα εκμεταλλεύονται 272 συνταξιούχοι, άποροι και πολύτεκνοι, θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από δυο μήνες.

Ο Δήμος θα διαθέσει τα μηχανήματα, τους σπόρους και την τεχνική γνώση, ενώ στο αγρόκτημα θα είναι εγκατεστημένος γεωπόνος για να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Τι είναι οι ταρατσόκηποι + 15 Φοβερές Ιδέες!

Τι είναι οι ταρατσόκηποι + 15 Φοβερές Ιδέες! Από Όμορφη Ζωή Άρθρα –

Oι σύγχρονες πόλεις ασφυκτιούν, οι υπαίθριοι χώροι δεν επαρκούν, η διαθέσιμη γη περιορίζεται και η αξία της ανεβαίνει.

Oι δημόσιοι χώροι μοιάζουν αδιαμόρφωτοι και σε αρκετές περιπτώσεις εγκαταλελειμμένοι, ενώ η αναλογία υπαίθριων χώρων πρασίνου στις ελληνικές πόλεις δυστυχώς παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (2-3 τ.μ./κάτοικο) σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα (8-12 τ.μ./κάτοικο).

H ανάγκη για περισσότερο πράσινο και για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις πόλεις οδήγησε διεθνώς στη δημιουργία νέων πράσινων χώρων σε ένα άλλο επίπεδο, λίγο πιο ψηλά, στη δημιουργία δηλαδή μιας πράσινης πόλης πάνω στην πόλη!

Πώς γίνεται αυτό;

Mε τη δημιουργία φυτεμένων δωμάτων, «πράσινων στεγών» και ταρατσόκηπων, όχι με μεμονωμένες γλάστρες, αλλά με ενιαία φύτευση του χώρου. Σ

ε πολλά ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα επιδοτήσεων για την κατασκευή «πράσινων στεγών», τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, όχι όμως και στην Eλλάδα.

Tι είναι οι «πράσινες στέγες»

Mε τον όρο «πράσινες στέγες» εννοούμε την κάλυψη ενός δώματος, μιας ταράτσας ή μιας βεράντας με πράσινο, με ύψος κατασκευής από 10 εκ., ανάλογα με τη διαμόρφωση του χώρου και τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Oι «πράσινες στέγες» ή φυτεμένα δώματα (greenroofs) κατηγοριοποιούνται διεθνώς σε δύο βασικές ομάδες: στον εκτατικό τύπο, όπου έχουμε συνολική κάλυψη επιφάνειας με πράσινο, είτε αυτό είναι φυτά εδαφοκάλυψης είτε χλοοτάπητας, με βάθος κατασκευής 10-15 εκ., και στον ημιεντατικό εντατικό τύπο, όπου οι επιλογές διευρύνονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πόες, θάμνοι και δέντρα, αλλά και να κατασκευαστούν σημεία με νερό, πέργκολες, καθιστικά κλπ.

Tι προσφέρει μια «πράσινη στέγη»

Tα οφέλη που προκύπτουν από τη δημιουργία μιας «πράσινης στέγης» είναι πολλά και αφορούν το κτίριο, τους κατοίκους του, αλλά και το περιβάλλον:

Παρατείνει τη διάρκεια ζωής της υδατομόνωσης του κτιρίου έως και 40 χρόνια, επειδή την προστατεύει από την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασιακές διαφορές.

• Eνισχύει τη θερμομόνωση, εξοικονομώντας ενέργεια (έως και 2 λίτρα πετρέλαιο/τ.μ.).
• Περιορίζει, στις υψηλές βροχοπτώσεις, την απότομη απορροή των όμβριων υδάτων. Tο αποτέλεσμα είναι ότι το 10-50% του νερού, αντί να καταλήξει στους υπονόμους, επιστρέφει στο φυσικό του κύκλο.
• Φιλτράρει και βελτιώνει τον αέρα της πόλης. Συγκρατεί τα αιωρούμενα σωματίδια και τη σκόνη και κάνει το μικροκλίμα στις πόλεις πιο υγιεινό.
• Aπορροφά, αντί να αντανακλά, το θόρυβο και την ηλιακή ακτινοβολία, αμβλύνοντας το φαινόμενο της λεγόμενης «αστικής νησίδας θερμότητας».
• Προσφέρει χώρο αναψυχής για τους κατοίκους του κτιρίου.
• Σημαντικό, επίσης, είναι ότι για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Aν θέλετε να φτιάξετε «πράσινη στέγη»

H κατασκευή μιας «πράσινης στέγης» δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη ή ακριβή (το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ/τ.μ).

Bέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλέσετε έναν πολιτικό μηχανικό για να ελέγξει τη στατική αντοχή και τη στεγανότητα του κτιρίου. Aν ο μηχανικός δώσει το πράσινο φως, το επόμενο βήμα είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη για την «πράσινη στέγη».

  • H κατασκευή θα γίνει με εξειδικευμένα υλικά, που θα εξασφαλίσουν την ελαφριά κατασκευή και την υγιή ανάπτυξη των φυτών.
  • Tα φυτά (χλοοτάπητας, θάμνοι, δέντρα) εγκαθίστανται επάνω σε ειδικό σύστημα αποστράγγισης, με αντιριζική προστασία, σε ειδικό, ιδιαίτερα ελαφρύ εδαφικό υπόστρωμα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατασκευή με μεγάλα φορτία. Mπορεί ακόμα να τοποθετηθεί αυτόματο σύστημα άρδευσης.
  • H επιλογή των φυτών πρέπει να γίνει προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες, τις ανάγκες για άρδευση και λίπανση και τη βιωσιμότητά τους. Σαφώς, οι επιλογές μας θα πρέπει να προσανατολιστούν στα ελληνικά μεσογειακά είδη (δεντρολίβανο, λεβάντα, μυρτιά, δάφνη Aπόλλωνος, πασχαλιά, λαντάνα, ροδιά, πικροδάφνη κ.ά.).
  • Σε ένα φυτεμένο δώμα μπορούμε, αν θέλουμε, να δημιουργήσουμε έναν κήπο με αρωματικά φυτά ή ένα λαχανόκηπο, όπου θα ελέγχουμε πλήρως τις συνθήκες ανάπτυξής τους με οργανικά συμπληρώματα, χωρίς φυτοφάρμακα. H συντήρηση του φυτεμένου δώματος μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες, με τη βοήθεια ενός ειδικού γεωπόνου. Tα φυτεμένα δώματα είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για την αναβάθμιση του χώρου μας, με ουσιαστικά περιβαλλοντικά οφέλη.

 

https://exclusivebotanicals.gr/taratsokipoi

ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΙ

Ένας σύγχρονος τρόπος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την εξοικονόμιση ενέργειας και προστασία της υδρομόνωσης στις ταράτσες μας.

Πέρα από τα τεχνικά οφέλη, η δημιουργία ενός κήπου είναι ότι πιο ωφέλιμο μπορείτε να δημιουργήσετε σε ένα χώρο που ούτε καν τον είχατε σκεφτεί.

Υπολογήστε ποσά χρήματα θα δίνατε για να αγοράσετε την έκταση δίπλα στο σπίτι σας για να την κάνετε κήπο.

Η ταράτσα είναι ένας χώρος που πιθανόν ήδη υπάρχει και υπάρχουν και οι απαραίτητες τεχνολογίες για να υλοποιηθεί.

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους αρχιτέκτονες τοπίου, με τις μεγαλύτερες εταιρίες για την υποδομή και εμείς μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με τα κατάλληλα φυτά για τη φύτευσή του.

Οποίο και αν είναι το βάθος φύτευσης, όποιο και να είναι το στυλ που θέλετε να ακολουθήσετε, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με τα κατάλληλα φυτά, προετοιμασμένα για χρήση σε ταρατσόκηπο, με κατάλληλα υποστρώματα και σκληραγωγημένα για την καλύτερη προσαρμογή τους.

Γιώργος Ξεπαπαδάκος, ο αστικός καλλιεργητής του λαχανόκηπου της “Οργάνωση ΓΗ”

Μπορείς να φανταστείς μια πόλη γεμάτη αστικούς λαχανόκηπους; 👨‍🌾🍅🥬🍓

Οι αστικές καλλιέργειες είναι πλέον τάση στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, χάρη σε πολίτες που οργανώνονται για να καλλιεργήσουν καθαρά, υγιεινά και φθηνά τρόφιμα. Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχαν αστικοί λαχανόκηποι στα πάρκα, τους αυλόγυρους σχολείων ή σε ακάλυπτους χώρους της πόλης μας;

Το Κοινό Έδαφος μοιράζεται μαζί μας ιστορίες πρωτοπόρων αγροτών και καλλιεργητών που προστατεύουν τα εδάφη και αναγεννούν τη γη!

Ας γνωρίσουμε τον Γιώργο Ξεπαπαδάκο, τον αστικό καλλιεργητή του λαχανόκηπου της Οργάνωση ΓΗ – Organization Earth στην Αθήνα, που διαταράσσει το τσιμεντένιο κέλυφος της πόλης, με γνώση και μεράκι: http://bit.ly/35N4K27

Με αφορμή τους λαχανόκηπους που καλλιεργούν στο αγρόκτημα του ΑΠΘ δεκάδες Θεσσαλονικείς τα τελευταία χρόνια, ο καθηγητής του πανεπιστημίου και πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας μας δίνει συμβουλές για να δημιουργήσουμε τον δικό μας κήπο στην αυλή ή ακόμη και στο μπαλκόνι μας.

Αστικοί λαχανόκηποι: ένα κίνημα ζωής

Η γεωργική καλλιέργεια μικρής κλίμακας στην πόλη εμφανίστηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα με σκοπό να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργατών της βιομηχανίας.

Σήμερα με εντελώς διαφορετική ταυτότητα βέβαια η αστική γεωργία τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά κινήματα του 21ου αιώνα.

Έτσι, βλέπουμε και στη χώρα μας ν’ ανθίζουν οι λαχανόκηποι, σε γειτονιές, σε σχολικές αυλές ακόμη και στο μπαλκόνι μας. Το νόημα του κινήματος είναι πολλαπλό:

· Εξασφαλίζουμε, ως ενεργοί πολίτες, το δικαίωμα στον έλεγχο της τροφής μας: ελέγχουμε την παραγωγή από τον σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν.
· Εξασφαλίζουμε τροφή γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη.
· Ξαναβρίσκουμε την επαφή με το χώμα και την κηπουρική. «Αν θες να είσαι ευτυχισμένος για πάντα, γίνε κηπουρός!» λέει μια κινέζικη παροιμία
· Θυμόμαστε την προέλευση της τροφής μας, τη μυρωδιά των καρπών, της βρεγμένης γης… Θυμόμαστε τις εποχές του χρόνου, τον κύκλο ζωής των φυτών, αλλά και τη χαρά της συνεργασίας.
· Διεκδικούμε το δικαίωμα στον ελεύθερο, χωρίς κτίρια χώρο στην πόλη.
· Πρασινίζουμε τις τσιμεντένιες αυλές, το μπαλκόνι και τη γειτονιά μας.
· Διαχειριζόμαστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.

RU:RBAN: Αστική γεωργία για ανθεκτικές πόλεις
Εθνικό Σημείο URBACT Ελλάδας-Κύπρου, NUP GR-CY

Το δίκτυο μεταφοράς RU:RBAN βασίζεται στην καλή πρακτική του «Μοντέλου Διαχείρισης των Αστικών Κήπων/Χώρων Πρασίνου στη Ρώμη», και είχε ως στόχο να μεταφέρει σε άλλες 7 πόλεις -της ΕΕ γεωγραφικά απομακρυσμένες μεταξύ τους-ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική ανταλλαγή εμπειριών και να ενισχυθούν οι ικανότητες των τοπικών κυβερνήσεων. Η καλή πρακτική της Ρώμης εστίασε σε 3 διακριτές αλλά αλληλένδετες θεματικές συνιστώσες:

1) Ανάπτυξη Ικανοτήτων για την οργάνωση των κήπων των πόλεων,

2) Εκπαίδευση και κατάρτιση των πολιτών να διαχειρίζονται τους κήπους των πόλεων

και

3) Διακυβέρνηση και κανονισμοί για τους κήπους των πόλεων.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) ήταν μία από τις πόλεις-εταίρου του δικτύου μεταφοράς.

Μια αστική μονάδα κάθετης γεωργίας… κάτω από το Λονδίνο
ΎπαιθροςTV

«Καλλιεργώντας υπογείως»

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://goo.gl/cSjGJ4

Το “Growing Underground” είναι μία εμπορική αστική μονάδα κάθετης γεωργίας, 33 μέτρα κάτω από την οδό High Street του Λονδίνου.

Καλλιεργεί περίπου 50 διαφορετικά είδη πράσινης σαλάτας και αρωματικών φυτών τα οποία διατίθενται ξεχωριστά στην αγορά

Προχώρησαν με τον φωτισμό led γιατί παρατηρήσαν την εξέλιξη σε 7 – 8 χρόνια από τους λαμπτήρες νατρίου υψηλής πίεσης σε led λαμπτήρες, πρώτον γιατί ειναι μία βιώσιμη επιχείρηση, και όλη η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήθελαν να βρούν το σύστημα φωτισμού με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν και η ζέστη.

Αυξημένη βιομάζα
Περισσότερες φαινόλες
Αργή ανθοφορία

 

 

Γιατί το 80% της Νέας Ζηλανδίας είναι άδειο; // Άκου να δεις!

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα εκπληκτικών τοπίων και εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, φημίζεται για την παρθένα άγρια φύση της και τις απέραντες εκτάσεις ανοιχτού χώρου. Παραδόξως, ένα σημαντικό τμήμα αυτού του νησιωτικού έθνους παραμένει ακατοίκητο και ανέγγιχτο από τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 80% της Νέας Ζηλανδίας χαρακτηρίζεται ως “αγροτικό” ή “άγριο”. Αυτή η τεράστια έκταση παρθένας γης εγείρει το ερώτημα:

Γιατί ένα τόσο σημαντικό τμήμα της Νέας Ζηλανδίας στερείται ανθρώπινης κατοίκησης και ανάπτυξης; Σε αυτό το βίντεο, θα εμβαθύνουμε στους λόγους που κρύβονται πίσω από την ερημιά που ορίζει ένα σημαντικό μέρος της επικράτειας της Νέας Ζηλανδίας.

Γεωγραφική απομόνωση και περιορισμένη καλλιεργήσιμη γη

Ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που συμβάλλουν στο κενό της Νέας Ζηλανδίας είναι η γεωγραφική της απομόνωση.

Η Νέα Ζηλανδία, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι ένα νησιωτικό έθνος που απέχει από τις περισσότερες άλλες χερσαίες εκτάσεις.

Αυτή η απομόνωση καθιστά δύσκολη και δαπανηρή τη μεταφορά ανθρώπων, αγαθών και πόρων από και προς τη χώρα.

Σημαίνει επίσης ότι η Νέα Ζηλανδία δεν είναι μια βολική τοποθεσία για το εμπόριο και τις συναλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπλέον, το έδαφος και η γεωλογία της Νέας Ζηλανδίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξής της.

Μεγάλο μέρος της γης στη Νέα Ζηλανδία είναι ορεινό ή δύσβατο, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για εντατική γεωργία ή αστική ανάπτυξη.

Τα απότομα, λοφώδη και ηφαιστειακά τοπία της χώρας περιορίζουν τη διαθεσιμότητα καλλιεργήσιμης γης.

Αυτό, με τη σειρά του, περιορίζει το μέγεθος και την κατανομή των πληθυσμιακών της κέντρων.

Γεωργία και εκτροφή προβάτων

Παρόλο που ένα σημαντικό μέρος της γης της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να είναι ακατάλληλο για γεωργία, η χώρα είναι γνωστή για τη γεωργική της βιομηχανία, ιδίως για την εκτροφή προβάτων.

Ο τομέας της προβατοτροφίας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ερημιάς της Νέας Ζηλανδίας.

Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, η Νέα Ζηλανδία έγινε ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς μαλλιού στον κόσμο και η οικονομία της χώρας εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την προβατοτροφία.

Μεγάλες εκτάσεις γης αφιερώθηκαν στην εκτροφή προβάτων, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία πολυάριθμων απομακρυσμένων και μεμονωμένων αγροκτημάτων.

Παρόλο που η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας έχει διαφοροποιηθεί με την πάροδο των ετών, η κληρονομιά της προβατοτροφίας και οι εκτεταμένες, αραιοκατοικημένες αγροτικές εκτάσεις που δημιούργησε εξακολουθούν να υφίστανται σε πολλά μέρη της χώρας.

Προσπάθειες διατήρησης και διατήρησης του περιβάλλοντος

Η φυσική ομορφιά και τα μοναδικά οικοσυστήματα της Νέας Ζηλανδίας αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη πίσω από τις προσπάθειες διατήρησης της άγριας φύσης της.

Η κυβέρνηση της χώρας και διάφορες οργανώσεις διατήρησης έχουν καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και της ενδημικής χλωρίδας και πανίδας. Μεγάλο μέρος της ακατοίκητης γης της Νέας Ζηλανδίας έχει χαρακτηριστεί ως περιοχές προστασίας ή εθνικά πάρκα.

Οι περιοχές αυτές διατηρούνται σκόπιμα απαλλαγμένες από την ανθρώπινη κατοίκηση και ανάπτυξη, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας της χώρας.
Η δέσμευση της Νέας Ζηλανδίας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και η αναγνώριση της εσωτερικής αξίας των παρθένων τοπίων της συμβάλλουν στην κενότητα της γης.

Οι προσπάθειες διατήρησης παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός σημαντικού τμήματος της χώρας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής.

Ιδιοκτησία γης των Μαορί

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην κενότητα της Νέας Ζηλανδίας είναι η κατανομή της ιδιοκτησίας γης, ιδίως μεταξύ των Μαορί.

Η Συνθήκη του Ουαϊτάνγκι, που υπογράφηκε το 1840 μεταξύ του βρετανικού στέμματος και των ιθαγενών Μαορί, παραχώρησε στους Μαορί δικαιώματα στη γη τους, παραχωρώντας παράλληλα την κυριαρχία στους Βρετανούς.

Ωστόσο, τα ζητήματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία γης και τα παράπονα που απορρέουν από τις ιστορικές αδικίες εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι σήμερα.

Πολλές κοινότητες και άτομα Μαορί έχουν διατηρήσει την ιδιοκτησία γης, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων και λιγότερο προσβάσιμων περιοχών.

Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς, πνευματικούς ή παραδοσιακούς σκοπούς και δεν έχουν αναπτυχθεί ή κατοικηθεί.

Αυτό το πρότυπο ιδιοκτησίας γης συμβάλλει στη συνολική κενότητα της χώρας, καθώς οι περιοχές αυτές δεν είναι διαθέσιμες για εμπορική ή οικιστική ανάπτυξη.

Αστική συγκέντρωση και περιφερειακές ανισότητες

Στη Νέα Ζηλανδία, η κατανομή του πληθυσμού είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένη προς μερικά μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως το Όκλαντ, το Ουέλινγκτον και το Κράισττσερτς.

Αυτές οι πόλεις έχουν προσελκύσει την πλειονότητα του πληθυσμού και της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Αυτάρκεια ο άλλος τρόπος ζωής στα δύσκολα.

Ο τρόπος των παππούδων μας.

sporosbank ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ.

Prepping in Gre Γιατί να είμαι Αυτάρκης.

Ποιος ο λόγος ύπαρξης της αυτάρκειας

Αυτάρκης σήμερα σημαίνει πλούσιος

Αυτάρκης σημαίνει ελεύθερος και ανεξάρτητος από την κρίση την οικονομική

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra