fbpx

Αλ. Τσίπρας: Πρωθυπουργός των κοριών και των υποκλοπών ο Μητσοτάκης

0 195

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, στηλιτεύοντας την τακτικη “απορρήτου” που ακολούθησε η κυβερνηση και η πλειοψηφία της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, σε μια επιχείρηση, όπως ανέφεραν, συσκότισης και συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών του πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ.

Αλ. Τσίπρας: Πρωθυπουργός των κοριών και των υποκλοπών

Ειδικότερα για “δίδυμο σκάνδαλο” παρακολουθήσεων και συγκάλυψης μίλησε o Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για “στρουθοκαμηλισμό και πολιτική δειλία”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης κρύβεται αποτελεί “τρανή απόδειξη ενοχής”, καταγγέλλοντας “παρακρατική και μαφιόζικη λειτουργία της ΕΥΠ υπό την εποπτεία και γνώση του πολιτικού προϊσταμένου της πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βασικό συμπέρασμα της Εξεταστικής Επιτροπης είναι ότι “Predator ίσον ΕΥΠ και ΕΥΠ ίσον Predator” και επίσης ότι “το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσιζε τις επισυνδέσεις”.

“Δεν είναι ομερτά η Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, δεν είναι Σικελία και Σικάγο” είπε και υπογράμμισε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι “σκάνδαλο Μητσοτάκη” καθώς “η ΕΥΠ μετετράπη σε οικογενειακό γραφείο υποκλοπων”, παραπέμποντας και στα όσα είπε ο πρωην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

“Είναι ρητή η ενοχή Μητσοτάκη και οι ευθύνες θα αποδοθούν, ακόμη και ποινικές εξαιτίας της εξαφάνισης στοιχείων” ώστε “αντί της συγκάλυψης να έχουμε κάθαρση και φως αντί σκοτάδι”. Και κατέληξε “υπάρχει ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού των υποκλοπών και κυβερνήτη των κοριών” και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη “να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος”.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ονομαστικά από το βήμα της Βουλής στους επιχειρηματίες Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο αποκαλύπτοντας την άμεση εμπλοκή τους με το Predator και τις προνομιακές σχέσεις τους με το Μαξίμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι Λαβράνος και Μπίτζιος είναι τα δύο πρόσωπα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τρεις φορές, κινώντας γη και ουρανό προκειμένου να μη κληθούν να εξεταστούν.

Μ. Κατρίνης: …Και ποινικές ευθύνες

“Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν ευθύνη για το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης” ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ Μιχάλη Κατρίνης κάνοντας λόγο για “προσβολή της Βουλής και της Εξεταστικής Επιτροπής”.

Ο κ. Κατρίνης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σε “βέρτιγκο” και αφού μίλησε για “ακραίες αντιφάσεις” επικεντρώθηκε στο γεγονός της παραίτησης του στενού συνεργάτη και συγγενή του πρωθυπουργού, αλλά΄και του διοικητή της ΕΥΠ, αν και όλα κατα το Μαξίμου και την κυβέρνηση έγιναν νόμιμα!

‘Η ΕΥΠ πρέπει να είναι εθνική και όχι το μακρύ χέρι της εκάστοτε εξουσίας” υπογράμμισε και απέδωσε πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και οπως είπε “το θέμα αυτό, αυτή η σκοτεινή υπόθεση που μας διασύρει διεθνώς, δεν κλείνει για το ΠΑΣΟΚ”.

“Θα επιμείνουμε μέχρι τη πλήρη διερεύνηση για να ξεσκεπαστεί ο μηχανισμός-απειλή για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου” τόνισε

Δ. Κουτσούμπας: Υποκλέψτε-συγκαλύψτε-τελειώσατε

“Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής θύμισαν το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν “ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε” μόνο που τώρα έγινε “υποκλέψτε-συγκαλύψτε-τελειώσατε” τόνισε από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας τα υπόλοιπα ακόμα ότι “συμμάχησαν για το απόλυτο σκοτάδι και το απόλυτο θάψιμο των συνακροάσεων στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό”.

Όσον αφορά τη εξωτερική πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου”, επισημαίνοντας ότι “έχει καταστήσει τη χώρα ΝΑΤΟϊκό επιχειρησιακό εδαφος και ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο”.

ΝΔ: Όλα νόμιμα

Από την πλευρά της ΝΔ τόσο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης όσο αι ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος υποστήριξαν ότι οι επισυνδέσεις έγινα νόμιμα, δεν υπάρχει σχέση της ΕΥΠ με το predator και αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία σχέση με όσα του καταλόγιζε ο κ. Τσίπρας, ενώ η Επιτροπή σε 10 συνεδριασεις κατάφερε να συλλέξει ικανό αποδεικτικο υλικο ικανο για να βγουν συμπερασματα.

Συζήτηση χωρίς το “απόρρητο” πόρισμα

Η ολομέλεια άρχισε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει η πλειοψηφία της Εξεταστικης Επιτροπή (δηλ. η ΝΔ) το πόρισμα της για τη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στα πρακτικα ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισαν, τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρωην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δεν έχει ξαναγίνει στα μεταπολιτευτικά στα χρονικά, “ούτε με το Φάκελο της Κύπρου”, πόρισμα μιας Εξεταστικής Επιτροπής να μην κατατίθεται στα πρακτικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τη πλειοψηφία της ΝΔ για επιχείρηση συσκότισης κα συγκάλυψης κατ΄εξακολούθηση.

“Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα” τόνισε ο κ. Βούτσης με τον κ. Τζανακόπουλο να επισημαίνει ότι σήμερα “το Μαξίμου απουσιάζει και πρέπει να απολογηθεί” και να καταθέτει επισήμως στα πρακτικά της Ολομέλειας το πόρισμά του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδίδει πολιτικές και εμμέσως ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας, αντιπρόεδρος Νικήτα Κακλαμάνης, απαντώντας αναφέρθηκε στην απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων σύμφωνα με την οποία είναι ευθυνη κάθε κόμματος να καταθέσει ή όχι το πόρισμά του. Το πόρισμα της πλειοψηφίας φυλάσσεται σε αίθουσα της Βουλής προκειμένου να το διαβάσουν όσοι βουλευτές το επιθυμούν. “Μέχρι σήμερα ελάχιστο το έχουν διαβάσει” αποκάλυψε ο κ. Κακλαμάνης.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία κατέθεσε και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το πόρισμα στα πρακτικά της Ολομέλειας, τόνισε ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει βουβή μαριονέτα του συστήματος” κάνοντας λόγο για “σκότος συγκάλυψης που επέβαλε η κυβέρνηση”

Πολιτικες και ποινικές ευθύνες απέδωσε το ΚΚΕ δια του Νίκου Καραθανασόπουλου, τόσο προς την κυβέρνηση της ΝΔ για τς υποθέσεις Ανδρουλάκης και Κουκάκη, όσο για την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των ακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

Για “υπερθέαμα” και “εργαλειοποίηση” της Εξεταστικής Επιτροπής από την πλειοψηφία της ΝΔ μίλησε ο Κώστας Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, επισημαίνοντας ότι τελικά τα μέλη της “απλά έγραψαν ώρες”!

Τέλος η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για “διατεταγμένη παρωδία Εξεταστικής Επιτροπής” τονίζοντας ότι σε τέτοιου είδους Επιτροπές “δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά΄της ενοχής”, καθως η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων “είναι προσβολή της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More