fbpx

Άξιος ο μισθός τους! Αυξήσεις 1,5 εκατ. ευρώ στα golden boys της ΕΡΤ

0 198

Από το «μαύρο» του 2013 μέχρι την προπαγάνδα του σήμερα, τις ανταποκρίσεις-μαϊμού και τα golden boys του κόμματος ένα τσιγάρο δρόμος… Η κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει ένα τσούρμο ΜΜΕ για να «προβάλλει το έργο και τις θέσεις της», παρ’ όλα αυτά θέλει και την ΕΡΤ παραμάγαζο, και όχι μόνο για την καθεστωτική αντίληψη του πράγματος.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από το ράλι ακρίβειας, με τους κυβερνητικούς να παρακολουθούν ατάραχοι το «παγκόσμιο φαινόμενο, τι να κάνουμε;» και να ψάχνουν… ασπιρίνες για να αντιμετωπίσουν την ανίατη ασθένεια, την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος «σπαραλιάζουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κάποιοι εκλεκτοί διεκδικούν μισθούς… 2004!

Πρόκειται για 75 στελέχη (!) της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υπέρ των οποίων έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και μπόνους 1,5 και πλέον εκατομμυρίου ευρώ, το ελάχιστο δηλαδή για τα νούμερα της τηλεθέασης και της ακρόασης που έχουν εκτοξευθεί και φέρνουν τα δημόσια κανάλια στην… τελευταία θέση…

Η απόφαση του ηγετικού διδύμου Ζούλα-Γαμπρίτσου εκκρεμεί προς υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που οι δυο τους έχουν καταφέρει να εξαιρέσουν εαυτούς από τους μισθολογικούς περιορισμούς, εξομοιώνοντας τις μηνιαίες απολαβές τους με αυτές του… προέδρου Αρείου Πάγου.

Το θέμα αναδεικνύει και ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριου Κάτση και της αναπληρώτριας τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Αναστασίας Γκαρά, που κάνουν λόγο για προκλητικές αυξήσεις μισθών στα «”γαλάζια” στελέχη» της ΕΡΤ, καθώς και για καθεστώς αδιαφάνειας και λογοκρισίας. «Η εισήγηση βρίσκεται προς υπογραφή στα γραφεία των κ.κ. Σκυλακάκη και Οικονόμου και, σύμφωνα με απάντηση σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα golden boys, περιλαμβάνει έως και υπερδιπλάσιες αυξήσεις για μια κλειστή κάστα 75 στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με μόνο κριτήριο την κατάληψη θέσης ευθύνης στην ΕΡΤ. Επιπλέον θεσπίζεται και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορεί να υπερβεί και τις 24.000 ευρώ», προσθέτουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημειώνουν οι βουλευτές.

Οι προκλητικές απαιτήσεις για τα «δωράκια στα δικά μας παιδιά» έρχονται σε ευθεία αντιδιαστολή με τα όσα έχει εξαγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης για την ΕΡΤ, την οποία έχει θέσει στον απευθείας έλεγχο του, της διαφάνειας και του πλουραλισμού. Παράλληλα δικαιολογούν και την πρόσφατη «έκρηξη» του προέδρου κ. Ζούλα, όταν με αφορμή την ανακοίνωση των μετρήσεων για την τηλεθέαση, επιτέθηκε στην εταιρεία που τη διενεργεί γιατί τα νούμερα έδειξαν πως το “Μουσικό Κουτί-Ένα τραγούδι για την Ουκρανία”, το οποίο εξυπηρετούσε και άλλους σκοπούς πέραν της αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, έπιασε πάτο…

Κι όλα αυτά, όταν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ενημέρωσης με 24ωρη κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία επιπλέον της καθημερινής ειδησεογραφίας και τις ανάγκες για ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό να «φωνάζουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More