fbpx

BBQ: 4 πεντανόστιμες συνταγές!

0

Είσαι ο ψήστης της παρέας; Μήπως είσαι από εκείνους που με την παραμικρή αφορμή τρέχουν να ανάψουν τα κάρβουνά τους και να δοκιμάσουν νέες συνταγές; Τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος διότι εδώ θα βρεις 3+1 συνταγές που θα κάνουν τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Επειδή το Πάσχα πλησιάζει και ξέρουμε ότι θα ψήσεις, σου βρήκαμε ορισμένες συνταγές που είναι εύκολο να ακολουθήσεις είτε είσαι έμπειρος ψήστης είτε πρωτάρης! Πάμε να τις δούμε!

Μοσχαρίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα

Ας ξεκινήσουμε με μια κλασική συνταγή αλλά αντί για αρνίσια θα επιλέξουμε μοσχαρίσια παϊδάκια. Αυτά τα ζουμερά κομμάτια κρέατος είναι ιδανικά για BBQ. Σε συμβουλεύουμε να προτιμήσεις ποιοτικό κρέας. Έτσι, πριν καν ξεκινήσεις θα είσαι σίγουρος ότι θα διαθέτει υπέροχη γεύση από μόνο του, χωρίς να χρησιμοποιήσεις πολλά καρυκεύματα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς:

2 κιλά μοσχαρίσια παϊδάκια
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Και προχωράμε στη διαδικασία. Ανακάτεψε τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, άλειψε το καρύκευμα που έφτιαξες μεθοδικά σε όλα τα παϊδάκια. Έχε το νου σου διότι πρέπει να τα καλύψεις πλήρως με το μίγμα. Βάλτασ΄ένα σκεύος, σκέπασέ το και βάλτο στο ψυγείο για καμιά ώρα ώστε να μαριναριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κρέας. Άναψε το BBQ σου και βγάλε τα από το ψυγείο. Ψήσε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν πλήρως. Σέρβιρέ τα παρέα με τηγανητές πατάτες και την αγαπημένη σου σάλτσα BBQ.

BBQ Chicken Wings

Ποιος δεν αγαπά άραγε μια τραγανή και ζουμερή φτερούγα κοτόπουλου; Αυτή η συνταγή θα απογειώσει τις παραδοσιακές φτερούγες για μπάρμπεκιου που ίσως να έχεις συνηθίσει, καθώς όλα τα λεφτά είναι η πικάντικη σάλτσα της! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς:

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι και πιπέρι

Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα αλατοπιπερώνεις τις φτερούγες κοτόπουλου και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Ενώ ψήνονται οι φτερούγες, ανακάτεψε την κέτσαπ, το μέλι, το μηλόξυδο, τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα Dijon μαζί σε ένα μπολ. Μόλις οι φτερούγες ψηθούν πλήρως, τις αλείφεις ολόκληρες με τη σάλτσα. Ψήνεις για 2 με 3 επιπλέον λεπτά από κάθε πλευρά, ωσότου να καραμελώσει η σάλτσα.

Σουβλάκια γαρίδας

Αν δεν θες να ψήσεις κρέας και ψάχνεις για κάτι πιο ελαφρύ, τότε αυτή η συνταγή με τα σουβλάκια γαρίδας είναι η ιδανική! Δεν θέλει πολύ χρόνο και γίνεται πανεύκολα. Θα χρειαστείς:

1 κιλό μεγάλες γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια

Αρχικά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, περνάμε τις γαρίδες σε σουβλάκια. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη μαρινάδα στις γαρίδες. Εάν δεν έχεις θέμα να λερωθείς λίγο παραπάνω αντίστρεψε τη διαδικασία. Βούτα τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα πρώτα και ύστερα πέρασέ τις στα σουβλάκια. Τα ψήνεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν. Βάλε και καμιά πιτούλα στη φωτιά και θα μας θυμηθείς!

Καλαμπόκι στα κάρβουνα

Ξέχνα ό,τι ήξερες για το καλαμπόκι στη σχάρα. Δεν μιλάμε για ένα απλό καλαμποκάκι με αλατάκι. Μιλάμε για ένα πεντανόστιμο βουτυράτο καλαμπόκι με την υπέροχη καπνίλα του BBQ! Πάμε κατευθείαν στη συνταγή. Θα χρειαστείς:

4 καλαμπόκια
1/4 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε με το βούτυρο. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύεις το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Το μίγμα σου είναι έτοιμο για να το αλείψεις σε κάθε πλευρά του καλαμποκιού. Μην το χρησιμοποιήσεις όλο τώρα. Φύλαξε λίγο για να βάλεις και στο τέλος του ψησίματος.

Ψήσε το καλαμπόκι στη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, περιστρέφοντάς τα κάθε λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθούν πλήρως και να αποκτήσουν αυτήν την BBQ γεύση που αγαπάμε. Αφού τα βγάλεις από τη φωτιά, άλειψέ τα πάλι με το βούτυρο που έφτιαξες και άφησέ τα να κρυώσουν λιγάκι. Έπειτα, θα είσαι πανέτοιμος να τα απολαύσεις!

Καλά ψησίματα!

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra