fbpx

ΔΕΗ: Ολική ανατροπή

0 156

Έχει διαρραγεί πλέον η εντυπωσιακή μακροχρόνια ανοδική πορεία του τίτλου, όπως οριζόταν από την ανερχόμενη ευθεία Α.

Επιπλέον η διακύμανση έχει βρεθεί σε πολύ δεινή θέση, καθώς υπεράνω αυτής ορθώνεται το ισχυρό πεδίο αντίστασης, όπως αποτυπώνεται με την ζώνη Ε (8,30 – 8,50), στο εικονιζόμενο διάγραμμα.

Στηρίξεις: 7,70 – 7,20
Αντιστάσεις: 8,50 – 8,90

ΘΕΤΙΚΟ
Η φιλότιμη προσπάθεια της στήριξης των τιμών από την ζώνη 7,70 – 7,20, αν καταφέρει να εδραιώσει τα κλεισίματα κοντά σε αυτή, θα αρχίσει την κατασκευή μιας βάσης ώστε να βάλει σε δοκιμασία και με προϋποθέσεις την περιοχή 8,30 – 8,50. Η δυναμική υπέρβαση του 8,90 θα προσδώσει ισχυρή ώθηση στη διακύμανση ενισχύοντας τις ανοδικές συνθήκες.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Μια νέα υποχώρηση κάτω του 7,70 θα ανοίξει τον δρόμο προς αναζήτηση στηρίξεων πέριξ του 7,20. Η αντοχή αυτού θα αποτρέψει την προσέγγιση του 6,50

Eurobank: Εγκυμονείται σημαντική υποχώρηση

Η κατασκευή του τριγωνικού σχηματισμού ΑΒ και μάλιστα εντός του οποίου έχει σχηματιστεί ο σχηματισμός αντιστροφής (πράσινη απόχρωση), θα αποβεί καθοριστικός για την περαιτέρω πορεία του τίτλου.

Η συσσώρευση δυνάμεων που συντελείται εντός αυτού, κατά τους πέντε τελευταίους μήνες, δεν κατάφερε να απελευθερώσει μια ισχυρή κίνηση ώστε να ξεπεράσει την αντίσταση που προβάλλει η πλευρά Β με το επίπεδο του 0,870.

Στηρίξεις: 0,800 – 0,780
Αντιστάσεις: 0,830 – 0,850

ΘΕΤΙΚΟ
Η αποδυνάμωση των συνθηκών ανόδου και η προσέγγιση της ζώνης στήριξης 0,800 – 0,780 καθιστούν πολύ εύθραυστη την διακύμανση σε αυτά τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό, η άμεση επαναφορά των κλεισιμάτων υπεράνω του 0,830 είναι μονόδρομος. Η υπέρβαση του 0,850 θα φέρει για άλλη μια φορά σε απόσταση βολής το 0,870.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αδυναμία της παραπάνω ζώνης στήριξης, να αντέξει στην πτωτική επίθεση που ετοιμάζεται, θα προκαλέσει την διενέργεια των κλεισιμάτων σε χαμηλότερο επίπεδο αλλά και την ενεργοποίηση του παραπάνω σχηματισμού οδηγώντας την διακύμανση στην περιοχή τιμών 0,740 – 0,720.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More