fbpx

Δικαίωση στο 7ο Συνεδρίο Ογκολογίας: Κι όμως η κάνναβη νικάει τον καρκίνο ! Ελληνική έρευνα σε ογκολογικούς ασθενείς ΒΙΝΤΕΟ

0

Στις 17 Απριλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) έγινε μια συνέντευξη Τύπου, από τους ιατρούς Γιώργη Οικονομόπουλο και Αλέξανδρο Λουπασάκη και τους ασθενείς Κωνσταντίνο Σύρο και Χρήστο Ριγανά με συντονιστή τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρουμελιώτη, δηλαδή εμένανε.

Θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!»

Στην κτάμεστη αίθουσα δείξαμε αληθινά ΒΙΝΤΕΟ με μαγνητικές τομογραφίες ελλήνων ασθενών που λάμβαναν την – παράνομη τότε – φαρμακευτική κάνναβη – THC (ουσία που προκαλεί “μαστούρα”) των οποίων οι καρκινικοί όγκοι υποχωρούσαν μέχρι εξαφανίσεως.

9 χρόνια αργότερα ελληνική έρευνα για τη χορήγησή κάνναβης σε ογκολογικούς ασθενείς το αποδεικνύει. Και για μένα που συμμετέχω σε αυτό το κίνημα και αρθρογραφώ πάνω από 40 χρόνια αποτελεί και δημοσιογραφική δικαίωση.

Πόσο μάλλον για τους δύο γιατρούς που, σχεδόν μόνοι τους, υποστήριζαν δημόσια αυτή την άποψη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80: τον Γιώργη Οικονομόπουλο και τον Κλεάνθη Γρίβα – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τι δείχνει ελληνική έρευνα για τη χορήγησή της σε ογκολογικούς ασθενείς. Τα πρώτα ευρήματα για την επίδραση της φαρμακευτικής κάνναβης σε Έλληνες ασθενείς παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο.

Τα οφέλη της Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ογκολογία διερεύνησαν οι ειδικοί στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Η χορήγησή της κάνναβης στην ανακούφιση από τον πόνο και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούν είτε παθήσεις είτε θεραπείες ιδιαιτέρως σοβαρές, αυξάνει συνεχώς, με τα αποτελέσματα των νέων ερευνών να είναι αρκετά ελπιδοφόρα.

Έρευνες διεθνώς μεταξύ των οποίων και έρευνα που διεξάγεται στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) δείχνουν ότι το 70% των ασθενών βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τους μετά από 6 μήνες θεραπείας. Επίσης, οι κ.κ. Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΕΚΠΑ και Παναγιώτης Κατσαούνης, Παθολόγος- Ογκολόγος και Διευθυντής της Ζ’ Ογκολογικής Κλινικής του Metropolitan General Hospital, ανέφεραν τα εξής:

– Το 30% των ογκολογικών ασθενών παρουσίασε βελτίωση μεγαλύτερη του 30% μέσα σε 4 μήνες θεραπείας όσον αφορά στον πόνο

– Το 38,8% των ασθενών παρουσίασε βελτίωση μεγαλύτερη του 30% μέσα σε 4 μήνες θεραπείας όσον αφορά στην ανορεξία

-Το 40,5 των ασθενών παρουσίασε βελτίωση μεγαλύτερη του 30% μέσα σε 4 μήνες θεραπείας όσον αφορά στην ναυτία

-Το 449,8 των ασθενών παρουσίασε βελτίωση μεγαλύτερη του 30% μέσα σε 4 μήνες θεραπείας όσον αφορά στον έμετο

– Σημαντική επίσης ήταν η βελτίωση σε δείκτες άγχους , κατάθλιψης και διαταραχής ύπνου μέσα σε 4 μήνες θεραπείας.

Σημειωτέον η φαρμακευτική κάνναβη συνταγογραφείται επίσημα στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο 2024.

Τα τελικά συνταγογραφούμενα προϊόντα κυκλοφορούν σε μορφή ολόκληρων ξηρών ανθέων κάνναβης, που λαμβάνονται με εισπνοή με τη χρήση πιστοποιημένης ιατροτεχνολογικής συσκευής. Αυτό γίνεται κυρίως γιατί οι πρόδρομες ουσίες της κάνναβης πρέπει να θερμανθούν για να γίνουν δραστικές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η φαρμακευτική κάνναβη αφορά προϊόντα από φυτά με περιεκτικότητα THC ( προκαλεί “μαστούρα”) μεγαλύτερη από 0,2%. Δικαίωμα συνταγογράφησης σήμερα έχουν αναισθησιολόγοι, νευρολόγοι, παθολόγοι με εξειδίκευση στην ογκολογία, λοιμωξιολογία ή ρευματολογία.

Ενδείκνυται για χορήγηση σε ενήλικες:
– Για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C

-Για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος, όπως νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από νευρική βλάβη, «μέλος φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία

– Για την αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού

– Ως ορεξιογόνο στην παρηγορική (ανακουφιστική) φροντίδα ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπείες για καρκίνο ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια (AIDS).

Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ για την ιατρική κάνναβη
Στις 17 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου
Newsroom
ΖΟΥΓΚΛΑ 16.04.2015 | 17:42 UPD:16.04.2015, 17:46

Στις 17 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου, από Ιατρούς (Γιώργης Οικονομόπουλος και Αλέξανδρος Λουπασάκης) και ασθενείς (Κωσταντίνος Σύρος και Χρήστος Ριγανάς), με συντονιστή το δημοσιογράφο Ανδρέα Ρουμελιώτη, με θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (ΚΙΝΕΙCAN) το «Ίαμα» «Μετά την ανακάλυψη του Ενδικανναβινοειδούς Συστήματος και στον άνθρωπο, στη δεκαετία του 1990, σαν κεντρικού ρυθμιστή της ισορροπίας της υγείας, πλήθος εργαστηριακών και κλινικών ερευνών επέτρεψαν την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, σε πολλές χώρες της ΕΕ, σε 23 -μέχρι τώρα- πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.α.

Η αντιστροφή της εικόνας για την Κάνναβη, από επικίνδυνο ναρκωτικό, σε «θαυματουργό» ίαμα, έγινε από την ίδια την αποκάλυψη της αλήθειας, ότι το ανθρώπινο σώμα, παράγει Κανναβινοειδή (τα «Ενδοκανναβινοειδή), το έμβρυο τα παίρνει από τη μήτρα, το νεογέννητο απ’ το θηλασμό και στη συνέχεια το σώμα τα φτιάχνει μόνο του. Και αυτά έχουν: Αντιφλεγμονώδεις, Αντικαρκινικές, Αντισπασμωδικές, Αντιεπιληπτικές, Αντιισχαιμικές, Αντιδιαβητικές, Αντιψυχωτικές, Αντιεμετικές, Αναγλητικές, Αντιβιωτικές, Αγχολυτικές και Αντικαταθλιπτικές λειτουργίες.

Τις ίδιες, που έχουν και τα «Φύτοκανναβινοειδή», τα συστατικά του φυτού κάνναβη. Η αντικαρκινική ιδιαίτερα επίδραση της κάνναβης έχει πατενταριστεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ το 2003!

Το απίστευτο πλάτος των διαταραχών που η Κάνναβη αποκαθιστά, της έχει δώσει το όνομα ο «Ιησούς των βοτανιών», διότι κάνει «τους τυφλούς να βλέπουνε (γλαύκωμα), τους παράλυτους να περπατάνε (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) και τους καρκίνους να αυτοκτονούν».

Είναι απαραίτητη η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να νομιμοποιηθεί η Ιατρική Κάνναβη και να πάψουν να είναι διωκόμενοι πλήθος συμπολιτών μας που κάνουν ανακουφιστική χρήση, καθώς και η προμήθεια της –προς έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων.

Εμείς σαν ΚΙΝΕΙCAN το «Ίαμα», επιδιώκουμε εκτός των άλλων να συγκεντρώσουμε ιατρικά στοιχεία από ασθενείς που ήδη την εφαρμόζουν θεραπευτικά. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μας φέρουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, που δείχνουν τη θεραπευτική τους πρόοδο. Έτσι, μπορούμε να ενεργήσουμε αντικειμενικά προς τα σώματα Υγείας και Δικαιοσύνης στη χώρα μας… προς επίτευξη του σκοπού μας που είναι η Νόμιμη εφαρμογής της Ιατρικής Κάνναβης!».

Η συγκλονιστική ζωή του ψυχίατρου – ακτιβιστή Κλεάνθη Γρίβα – Συνέντευξη στον Ανδρέα Ρουμελιώτη στην εκπομπή “Έλα Όπως Είσαι”, ΕΡΤ (1994).

Για τον Κλεάνθη μιλούν ο Γιώργης Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Βότσης, o Γιάννης Τσεκλένης, ο Γιάννης Μανωλεδάκης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος και η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου – Γρίβα.
Διαβάστε επίσης: Μετά απο 24 χρόνια ο Κλεάνθης Γρίβας συνομιλεί με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη για το βιβλίο του: Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς – Τρίτη 6/2 2018, ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα. ΓΡΙΒΑΣ 1994 06 05 ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ Από τον Ανδρέα Ρουμελιώτη ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤ2

“Δεν υπάρχω” ! 30 χρονια πριν υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης στην ΕΡΤ! ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ 1994 ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ Από τον Ανδρέα Ρουμελιώτη στην εκπομπή του ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤ2

Πριν 38 χρόνια ο γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος καπνίζει δημόσια χασίς ενάντια στο νομοσχέδιο. Την επόμενη ημέρα σταμάτησε η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Βουλή, το οποίο πέρασε αργότερα στο… θερινό τμήμα, από μια δεκάδα βουλευτών !

ΦΩΤΟ: Isakidis Filippos

ΒΙΝΤΕΟ | Έλληνες ασθενείς μιλούν δημόσια για το πως νίκησαν τον θάνατο με λάδι κάνναβης. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη 18 Απριλιου 2015 enallaktikos gr H κάνναβη είναι ο «Ιησούς των βοτανιών», διότι κάνει τους καρκίνους να “αυτοκτονούν”.”

Έλληνες ασθενείς με καρκίνο, AIDS και άλλες πολύ σοβαρές ασθένειες, στους οποίους οι γιατροί έδιναν μόλις λίγους μήνες ζωή, βρήκαν το θάρρος και μίλησαν δημόσια για το πως καταφέρνουν να ζουν – ξεπερνώντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών – χρησιμοποιώντας τη θεραπευτική κάνναβη (δείτε το συγκλονιστικό βίντεο).
Η ιατρική κάνναβη είναι παράνομη στην Ελλάδα, όπως και οι ασθενείς που πολεμάνε με το θάνατο, παρόλο που σε πολλές χώρες και σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ έχει νομιμοποιηθεί. Στην Ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός και το Ισραήλ έχει δημιουργήσει κλινικές που εξειδικεύονται στη θεραπεία με κάνναβη.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου την Παρασκευή 17 Απριλίου το μεσημέρι δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από την Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (ΚΙΝΕΙCAN) το ‘‘Ίαμα’’, με θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη
θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!»

Για το θέμα μίλησαν γιατροί (Γιώργης Οικονομόπουλος και Αλέξανδρος Λουπασάκης) ασθενείς (Κωσταντίνος Σύρος και Χρήστος Ριγανάς) ενώ τη συζήτηση κλήθηκα με χαρά να συντονίσω εγώ.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών παθήσεων μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.

ΒΙΝΤΕΟ | Έλληνες ασθενείς μιλούν δημόσια για το πως νίκησαν τον θάνατο με λάδι κάνναβης. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του Γιατρού Βελονισμού και Ολιστικής Θεραπευτικής Αλέξανδρου Λουπασάκη – Δημιουργού του προγράμματος Ελληνική Κλινική Γέλιου και
συγγραφέα του βιβλίου «Γέλιο η καλύτερη θεραπεία» με θέμα: Ο οργανισμός μας έχει τα δικά του κανναβινοειδή. Πώς να βελτιώσετε τα επίπεδά τους με φυσικούς τρόπους.
Ο ειδικευμένος στην Νευρολογία – Ψυχιατρική, Γιώργης
Οικονομόπουλος, με τριάντα και πλέον χρόνια αγώνα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, μεταξύ άλλων είπε:

“Η επιστημονική αποκάλυψη ότι ο οργανισμός μας παράγει ταδικά του κανναβινοειδή που ονομάζονται “ενδοκανναβιδοειδή”ανάγκασε και τους πιο δύσπιστους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ιδιότητες των ουσιών αυτών είναι τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό, όσο και τα“Φυτοκανναβινοειδή” τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον θεραπευτικά σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μετά την ανακάλυψη του Ενδικανναβινοειδούς Συστήματος και στον άνθρωπο, στη δεκαετία του 1990, σαν κεντρικού ρυθμιστή της ισορροπίας της υγείας, πλήθος εργαστηριακών και κλινικών ερευνών επέτρεψαν την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, σε πολλές χώρες της ΕΕ, σε 23 –μέχρι τώρα- πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.α.

Η αντιστροφή της εικόνας για την Κάνναβη, από επικίνδυνο ναρκωτικό, σε «θαυματουργό» ίαμα, έγινε από την ίδια την αποκάλυψη της Αλήθειας, ότι το ανθρώπινο σώμα, παράγει Κανναβινοειδή (τα «Ενδοκανναβινοειδή), το έμβρυο τα παίρνει από τη μήτρα, το νεογέννητο απ’ το θηλασμό και στη συνέχεια το σώμα τα φτιάχνει μόνο του. Και αυτά έχουν: Αντιφλεγμονώδεις, Αντικαρκινικές, Αντισπασμωδικές, Αντιεπιληπτικές, Αντιισχαιμικές, Αντιδιαβητικές, Αντιψυχωτικές, Αντιεμετικές, Αναγλητικές, Αντιβιωτικές, Αγχολυτικές και Αντικαταθλιπτικές λειτουργίες.

Τις ίδιες, που έχουν και τα «Φύτοκανναβινοειδή», τα συστατικά του φυτού Κάνναβη. Η Αντικαρκινική ιδιαίτερα επίδραση της Κάνναβης έχει πατενταριστεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ το 2003!

Το απίστευτο πλάτος των διαταραχών που η Κάνναβη αποκαθιστά, της έχει δώσει το όνομα ο «Ιησούς των βοτανιών», διότι κάνει τους καρκίνους να “αυτοκτονούν”.

Ειδικά για τους καρκίνους βλ. στο διαδίκτυo: ΕΔΩ!

Είναι απαραίτητη η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να νομιμοποιηθεί η Ιατρική Κάνναβη και να πάψουν να είναι διωκόμενοι πλήθος συμπολιτών μας που κάνουν ανακουφιστική χρήση, καθώς και η προμήθεια της –προς έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων.

Εμείς σαν ΚΙΝΕΙCAN το «Ίαμα», επιδιώκουμε εκτός των άλλων να συγκεντρώσουμε ιατρικά στοιχεία από ασθενείς που ήδη την εφαρμόζουν θεραπευτικά. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μας φέρουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, που δείχνουν τη θεραπευτική τους πρόοδο.

Έτσι, μπορούμε να ενεργήσουμε αντικειμενικά προς τα σώματα Υγείας και Δικαιοσύνης στη χώρα μας… προς επίτευξη του σκοπού μας που είναι η Νόμιμη εφαρμογής της Ιατρικής Κάνναβης!”

Μετά τις ομιλίες των γιατρών, τον λόγο πήραν οι ασθενείς. Ανάμεσά τους οι Κωνσταντίνος Σύρος και Χρήστος Ριγανάς.

Ο πρώτος ανέφερε ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί κάνναβη ύστερα από ατύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει 12 χειρουργεία. Όπως εξήγησε, βοηθήθηκε σημαντικά και μέσα στα τελευταία 22 χρόνια δημιούργησε οικογένεια και έχει σήμερα 4 παιδιά.

“Προτίμησα αυτή τη λύση γιατί δεν είχε παρενέργειες” είπε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος ασθενής, οροθετικός, υπογράμμισε ότι, παρόλο που οι γιατροί πριν 30 χρόνια του έδιναν μόλις 10 χρόνια ζωή, εκείνος μέσω της χρήσης κάνναβης, είναι ακόμα εδώ, και ζήτησε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στη θεραπευτική κάνναβη χωρίς να διώκονται¨: “Για 15 γραμμάρια φυλακίστηκα για 10 χρόνια. Τουλάχιστον οι δικαστές μού έδωσαν 10 χρόνια φυλακή. Οι γιατροί επειδή ήμουν οροθετικός μου έδιναν 10 χρόνια ζωής, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ! “

ΒΙΝΤΕΟ | Έλληνες ασθενείς μιλούν δημόσια για το πως νίκησαν τον θάνατο με λάδι κάνναβης. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη
Δείτε στο βίντεο τις συγκλονιστικές αφηγήσεις των ασθενών video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra