fbpx

Έφυγε απο την ζωή ο Βασίλης Κουρτάκης – Το όνοματου συνώνυμο με την ρετσίνα

0 74

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο Βασίλης Κουρτάκης, κορυφαία και πολυσχιδής προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού.

Ο Βασίλης Κουρτάκης τη δεκαετία του ’60 άνοιξε το δρόμο του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα, γυρνώντας από τη Γαλλία με σπουδές Οινολογίας και αναλαμβάνοντας την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής που εξελίχθηκε σήμερα ως «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» στη μεγαλύτερη οινοποιία της χώρας μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, «με άγρυπνο μάτι, ευφυής, με δημιουργικό και πηγαίο χιούμορ, με πλήρη γνώση της γεωγραφίας του Ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα, υπήρξε ο βασικός θεμελιωτής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Πρόεδρος του επί  δωδεκαετία και Επίτιμος Πρόεδρός του».

Κυρίαρχος της οινικής νομοθεσίας, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού κρασιού και στη διαμόρφωση της σύγχρονης οινικής μας πραγματικότητας. Εξόπλισε το Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές κατά τομείς που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.

Σε συνεχή   επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό οινικό γίγνεσθαι, απολάμβανε μεγάλη εκτίμηση από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού κρασιού.

Συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Επιχειρήσεων του Κρασιού (C.E.E.V), οργάνωσης με 7.000 οινοποιεία από 23 χώρες και με μεγάλο κύρος και ως εκ τούτου βασικό συνομιλητή των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της C.E.E.V. επί οκταετία και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρός της.

Συμμετείχε στο ιδρυτικό Δ.Σ. της ΕΔΟΑΟ.

Ο Βασίλης Κουρτάκης αφιέρωσε στο Ελληνικό Κρασί απεριόριστο χρόνο εργασίας, επικοινωνίας με ανθρώπους του χώρου, και συνεχή ταξίδια στο εσωτερικό και στην Ευρώπη.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου με μεσίστιες τις σημαίεςαποχαιρετά τον «Πρόεδρό» του και επίλεκτο μέλος του παγκόσμιου κρασιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More