“Είδος πολυτελείας” το σουβλάκι – Φτάνει πλέον και τα 3,5 ευρώ
Είδος πολυτελείας έχουν γίνει τα αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Η ανοδική πορεία στις τιμές του γρήγορου φαγητού, τις τελευταίες εβδομάδες, και δη στο σουβλάκι, δείχνει να μην έχει σταματημό. Ηδη οι τιμές παρουσιάζουν αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 30% καθώς σε πολλές πόλεις και περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει το τυλιχτό να πωλείται ως και 3,5 ευρώ ενώ και το σουβλάκι στα 2,20!
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αιτία γι αυτές τις ανατιμήσεις είναι οι αυξήσεις που βλέπουν και οι ίδιοι τόσο στο ρεύμα όσο και στις πρώτες ύλες με το ηλιέλαιο να είναι στην κορυφή της λίστας.
Οι συγκεκριμένες αυξήσεις μετακυλίονται στους πελάτες, ωστόσο το απαισιόδοξο είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα σταματήσουν να ανεβαίνουν οι τιμές και πότε το μέχρι πρότινος «φθηνό φαγητό» για τους Ελληνες θα γίνει και πάλι προσιτό.
Ενδεικτικές των ανατιμήσεων οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι:
Καλαμάκι (χοιρινό ή κοτόπουλο): Το 2021 η τιμή κυμαινόταν στο 1.70 -1.80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει έως και στα 2.20 ευρώ.
Πίτα (τυλιχτό): Πέρυσι η τιμή του έφτανε έως και τα 2.60 ευρώ, ενώ φέτος ως και τα 3.50.
Υψηλές οι τιμές και στα νησιά της χώρας. Ενδεικτικά:
Στην Τήνο το πιτόγυρο είναι στα 3.30 ευρώ και το καλαμάκι στα 2.10.
Στη Σύρο αντίστοιχα οι τιμές είναι στα 3 ευρώ και στα 2.
Στη Μύκονο το πιτόγυρο φτάνει έως και τα 3.50 και το καλαμάκι στα 2 ευρώ.
Στα Χανιά 3.60 και 1.80 αντίστοιχα.
Μεσημεριανό…«απ’ έξω» για ένα ζευγάρι
•2 πίτες (τυλιχτά)
•3 καλαμάκια
•1 μερίδα πατάτες
•2 αναψυκτικά
Από 15€ πέρυσι -> 19,60€ φέτος