fbpx

Elbisco: Νέα προϊόντα και… άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία

0 76

Με επενδύσεις πολλών εκατ. ευρώ στη Σαουδική Αραβία και περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική αγορά με καινούρια προϊόντα χαράσσει την πορεία της μέσα στο 2019 η εταιρία Elbisco.

Όλα αυτά με πρωταρχικό στόχο της την επιστροφή στην κερδοφορία της επιχείρησης μέσα στο έτος.

Ας αρχίσουμε όμως με τις επενδύσεις στο εξωτερικό, καθώς η εταιρία ετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες εργοστάσιο παραγωγής μπισκότων στο Ριάντ με τη σύμπραξη του συνεργάτη της στην περιοχή, την εταιρία Gulf Catering Foods Factory (GCFF). Πρόκειται για εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των αρτοσκευασμάτων από το 1986 και με την οποία η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται ήδη σε εμπορικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, άρα είναι ένας ‘’δοκιμασμένος συνεργάτης’’.

O σχεδιασμός της εν λόγω επένδυσης βρίσκεται σε αρχικό, ακόμα στάδιο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί κύριο στόχο της Elbisco το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία προετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών, αλλά και της επαναπροώθησης των brands που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στο κοινό στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για την Elbisco, καθώς υπήρξε αύξησή τους κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ωστόσο η εταιρία έκλεισε με τζίρο 105 εκατ. ευρώ και αρνητικά αποτελέσματα.

Εν έτει 2019, πάντως, τα προϊόντα της Elbisco βρίσκονται σε 25 χώρες και οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 13,5% των συνολικών πωλήσεών της.

Τα καινούρια ‘’παλιά’’ λανσαρίσματα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η εταιρία σχεδιάζει δυναμικό άνοιγμα στην αγορά με την εκ νέου προώθηση δημοφιλών προϊόντων, ωστόσο δεν σταματά να ετοιμάζει και καινούρια: όπως το νέο ψωμί για τοστ ‘’Κρις Κρις’’ χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με την προσθήκη όμως εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και φύτρου σταριού, το οποίο ήδη βρίσκεται στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου, η εταιρία εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρό μερίδιο της αγοράς στην κατηγορία του τυποποιημένου ψωμιού, το οποίο διαμορφώνεται στο 21% – 22%. Πρώτος στην κατηγορία είναι ο “Καραμολέγκος” που μαζί με το σήμα “Κατσέλης” ελέγχει μερίδιο 42%, ενώ η “Παπαδοπούλου” κατέχει μερίδιο 19%.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More