fbpx

EΛΤΟΝ: Ανάμεσα στους κορυφαίους διανομείς χημικών προϊόντων παγκοσμίως

0 130

Ο Όμιλος ELTON αποτελεί μια πολυδιάστατη επιχειρηματική οντότητα, που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας με καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και δυναμικές επιχειρηματικές λύσεις, που επιδρούν καταλυτικά στην επιτυχημένη πορεία των συνεργατών και πελατών του, αλλά και τελικά της οικονομίας.

Έχοντας πρόσφατα συμπληρώσει 40 χρόνια διαρκούς αναπτυξιακής πορείας, ο όμιλος ELTON συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 50 μεγαλύτερους διανομείς χημικών στην Ευρώπη και ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στη Ν.Α. Ευρώπη, με παρουσία σε 15 χώρες μέσα από 9 διαμετακομιστικά κέντρα.

Η προσήλωση στις προσεκτικές κινήσεις, που αντανακλούν ενδελεχή μελέτη, ανάλυση και σχεδίαση αποτελεσματικών στρατηγικών, επιτρέπει στην ELTON να προχωρά διαρκώς σε νέα πεδία ανάπτυξης, κεφαλαιοποιώντας τάσεις και δυναμικές, αλλά και τη σημαντική εμπειρία, τα ταλέντα και τις δεξιότητες όλων των ανθρώπων του ομίλου.

Το δίκτυο που έχει αναπτυχθεί σε αγορές σημαντικής εμπορικής δυναμικής, αλλά και η διαρκής εμπιστοσύνη από τους κορυφαίους διεθνείς ομίλους-προμηθευτές σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας, αντανακλά την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του ομίλου απέναντι σε ιστορικές κρίσεις αλλά και σε μια νέα κανονικότητα διαρκών πολυδιάστατων προκλήσεων.

Δομικό πυλώνα της επιτυχίας της ELTON αποτελεί η καινοτομία, που βρίσκεται παντού και είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις αξίες με τις οποίες πορεύεται, επιτυγχάνοντας τους στόχους της καθημερινά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ELTON, Νέστορα Παπαθανασίου, “αποτελεί μια διαρκή αναζήτηση, ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου δεν σταματούν να αξιοποιούνται νέες ιδέες, προτάσεις, ακόμα και λάθη, για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες μας, να επενδύουμε στην έρευνα, να φέρνουμε στην αγορά τις πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες πρώτες και πρόσθετες ύλες για τους πελάτες μας, που τους επιτρέπουν την παραγωγή προηγμένων νέων ή αναβαθμισμένων τελικών προϊόντων, και τελικά να αναπτυσσόμαστε με ανταγωνιστικότητα σε νέες αγορές με ισχυρά πολλαπλασιαστική δυναμική”.

Εξίσου σημαντική είναι η ανθεκτικότητα σε πιέσεις από το διεθνές περιβάλλον, η αλληλοκάλυψη από τους εμπορικούς τομείς όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος στη διαρκή ανάπτυξη αλλά και η αξιοποίηση των συνεργειών του Ομίλου από την περιφερειακή του δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες. Σύμμαχος της ELTON σε αυτή την προσπάθεια είναι τόσο οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν το παγκόσμιο περιβάλλον του εμπορίου και ειδικότερα της εφοδιαστικής αλυσίδας, όσο και ο καινοτόμος τρόπος σκέψης των ανθρώπων του Ομίλου.

Η δυνατότητα της ELTON να παραμένει ανταγωνιστική και να διακρίνεται απέναντι σε πολυεθνικούς κολοσσούς, στηρίζοντας καθημερινά το όραμα των πελατών της να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που απαντούν στις νέες τάσεις και τις σύνθετες ανάγκες των αγορών, είναι αποτέλεσμα αυτής της διαρκούς επένδυσης του ομίλου στην καινοτομία, την τεχνολογία και την απελευθέρωση του δυναμικού των ανθρώπων που συνθέτουν τη μεγάλη οικογένεια της ELTON.

Σε μια εποχή όπου η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της οικονομικής ταυτότητας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, ο όμιλος ELTON πορεύεται με ακεραιότητα και ευθύνη, προάγοντας τη συνεχή ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών ώστε να ενισχύεται στο μέγιστο η συλλογική δυναμική, συνεισφέροντας ουσιαστικά στο αναπτυξιακό αφήγημα και τις προοπτικές της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More