Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

ΕΛΒΟ: Στις 13 Ιουλίου… κληρώνει

0 5

Μετά από τέσσερις αναβολές και μια ακύρωση διαγωνιστικής διαδικασίας κατά το παρελθόν, φαίνεται πως ‘’ξεκλειδώνει’’ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει κάτι τελευταία στιγμή, ο διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει αναλάβει τη διαδικασία.

Ανάμεσα στα σχήματα που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Ισραηλινή Plasan και η ελληνική Kouimtzis Group, ενώ εταιρίες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση τους προηγούμενους μήνες ήταν η Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW) και η εκ Νοτίου Αφρικής Paramount Group.

Όπως αναφέρει το τεύχος διακήρυξης, τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται με τον κύριο διαγωνισμό πώλησης της ΕΛΒΟ περιλαμβάνουν: ένα οικόπεδο έκτασης 190.206,97 τετραγωνικών μέτρων στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 25 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, ένα οικόπεδο έκτασης 76.957 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου και ένα οικόπεδο έκτασης 5.322 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΟ βρίσκεται από το 2014 σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με σωρευμένες ζημίες 170,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις που έφταναν τα 85,4 εκατ. ευρώ.

Η παρουσία της στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1972 ως Στάγιερ Ελλάς με σκοπό την παραγωγή και διάθεση φορτηγών οχημάτων, γεωργικών ελκυστήρων και σταθερών κινητήρων.

Το 1986 η συμμετοχή των Αυστριακών είχε μεταβιβαστεί στο ελληνικό Δημόσιο, στην συνέχεια το 2000 ο όμιλος Μυτιληναίου είχε αποκτήσει, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, το 43% των μετοχών και το management, ενώ  αποχώρησε τελικά από την εταιρεία το καλοκαίρι του 2010.

Μ.Μ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More