Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ένοχος ο αστυνομικός για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

0 98

Ένοχο για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που πέρυσι πυροδότησε μια πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση στις ΗΠΑ κρίθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

Στο άκουσμα της απόφασης από το Σώμα των Ενόρκων, που έφτασε στην απόφαση αυτή σε χρόνο-ρεκόρ (συνολικά 10 ώρες διαβούλευσης σε δύο μέρες), εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο στην Μινεάπολη, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Θυμίζουμε πως η δολοφονία του Φλόιντ από ασφυξία πυροδότησε πέρυσι μια πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση κατά του ρατσισμού που κλόνισε συθέμελα τις ΗΠΑ και άλλαξε τα δεδομένα στην προεκλογική εκστρατεία, δεδομένου πως μέχρι τότε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες, ανθρωποκτονίας, ακούσιας ανθρωποκτονίας και βιαιοπραγίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης άνω των 40 ετών. Βιντεοσκοπημένο υλικό έδειξε πως ο Σόβιν ήταν επί 9 λεπτά γονατισμένος πάνω από τον 46χρονο Φλόιντ, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος και αγωνιζόταν να αναπνεύσει.

Η δίκη διεξήχθη συνολικά σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα, με δεκάδες κόσμου να συγκεντρώνεται καθημερινά έξω από το δικαστήριο. Άλλωστε, η ένταση έχει αυξηθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες στη Μινεάπολη μετά το νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας, όταν νεαρός Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε από μια λευκή αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More