fbpx

Εθνική Ασφαλιστική: Πυξίδα της 131 χρόνια τωρα η εταιρική ευθύνη

0 165

Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη μέρα ίδρυσής της υπηρετεί με συνέπεια το όραμά της, θέτοντας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της κάθε δράσης της.

Στα 131 χρόνια ζωής και λειτουργίας της, υπήρξε πάντα στο πλευρό του κοινωνικού συνόλου και πραγματοποιεί ενέργειες με γνώμονα την ολόπλευρη στήριξή του.

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται, αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται σε μια σειρά από τομείς.

Ως προς την ιδιωτική ασφάλιση και την Οικονομία, υποστηρίζει οργανισμούς και φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης, μέσα από την οικονομική ενίσχυση συνεδρίων και εκδηλώσεων με στόχο την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας.

Για το ανθρώπινο δυναμικό της, την κινητήρια δύναμή της, που αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης της εταιρίας, η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει σε αυτό ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Στο κοινωνικό πεδίο και την αλληλεγγύη, στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συστηματικά ενισχύει οικονομικά το έργο οργανώσεων με αναγνωρισμένη φιλανθρωπική δράση, όπως ενδεικτικά, το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα Παιδικά Χωριά SOS, την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, τον οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου», το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», το Ίδρυμα «Η Παμμακάριστος», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΠΙΣΤΗ».

Η εταιρική υπευθυνότητα όμως του ομίλου δεν σταματάει εκεί. Ενδιαφερόμενη και για τον Πολιτισμό αλλά και τον αθλητισμό, υποστηρίζει φορείς που προάγουν καλλιτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις που τονίζουν το αθλητικό ιδεώδες μέσω χορηγιών σε αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και γεγονότα. Ειδικά στα πλαίσια της καλλιτεχνικής της μέριμνας, εντάσσεται και η λειτουργία των δύο χώρων στο κτίριο “Κοραή 4”, το οποίο συχνά φιλοξενεί εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, χωρίς εμπορική εκμετάλλευση. Ο χώρος “ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ” συστήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και αποτελεί πολυδιάστατο χώρο, με βαρύνουσα θέση στην πρωτοποριακή πολιτισμική παραγωγή.

Κομβική πλευρά της δράσης της εταιρείας, αποτελεί ο στόχος της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, ενισχύοντας φορείς και συλλόγους που προάγουν την οικολογική και “πράσινη” στροφή. Δεν είναι τυχαίο, ότι η εταιρεία έχει διακριθεί για το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο οικολογικό πρόβλημα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στα πλαίσια της μέριμνας για το προσωπικό της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των ασφαλισμένων της ενώ, παράλληλα, προχώρησε σε επιχορήγηση ασφαλίστρων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Λευτέρης Στάικος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More