fbpx

Euractiv: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

0 78

Στο «στόχαστρο» των διεθνών ΜΜΕ έχει μπει η αδιαφορία κορυφαίων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις καταγγελίες των σιδηροδρομικών για τα σοβαρά κενά ασφαλείας στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Στο “Στόχαστρο” όμως, έχει μπει και ο τρόπος με τον οποίον προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το νέο δημοσίευμα του Euractiv, με τίτλο «Έλληνες υπουργοί χλεύαζαν τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών για την τραγωδία» είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίον τα ειδησεογραφικά Μέσα του εξωτερικού αναδεικνύουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα άλλα γίνεται αναφορά και στο σχετικό βίντεο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, το οποίο κατέγραφε τον χλευασμό των καταγγελιών των σιδηροδρομικών από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Ιούλιο του 2022.

Το άρθρο δίνει έμφαση στις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο για την αυξανόμενη πιθανότητα δυστυχήματος. Καταγγελίες που υποβαθμίστηκαν ως «ανεδαφικές» από υπουργούς, οι οποίοι απαντούσαν με ειρωνεία.

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ματαίωνε την εφαρμογή των συστάσεων από την ΕΕ και την εφαρμογή ενός πρότζεκτ αναβάθμισης στο σύστημα σηματοδότησης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί εάν λειτουργούσαν τέτοιου είδους συστήματα. Επί ημέρες, τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευαν επιστολές και καταγγελίες εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό ατύχημα λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου.

Την Τετάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για το έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη, αλλά νέα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media ενίσχυσαν το αίσθημα οργής της κοινής γνώμης, καθώς έδειξαν υπουργούς να αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών», γράφει αναλυτικά το Euractiv.

«Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε, αλλά λίγες ημέρες πριν το ατύχημα επέμενε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ασφαλές. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσπάθησε να ενισχύσει τα επιχειρήματα του συναδέλφου του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ωστόσο έκανε τα πράγματα χειρότερα».

Κυνική παραδοχή Άδωνη: Μπορεί να πει ο υπουργός ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα; Δεν θα μπει άνθρωπος!

Παράλληλα, καταγράφεται η πρόθεση να κατέλθει στις εκλογές ο πρώην υπουργός Μεταφορών, παρά το γεγονός πως παραιτήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται να αφήσει ιδιαίτερο αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή. ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει το δημοσίευμα του Euractiv.

Άλλο ένα ράπισμα από τα διεθνή μέσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του. Γιατί δεν είναι αρκετό το ράπισμα που τις έδωσε ο κόσμος που βρέθηκε χθες τόσο μαζικά στο δρόμο. Αλήθεια στα πόσα ραπίσματα θα ανακοινώσει τις εκλογές;

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More