Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο

0 1

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε, όπως αναμενόταν τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε στη Γαλλία και την Ιταλία σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα. Στο 0,9% η ανάπτυξη σε ετήσια βάση.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί στις 31 Ιανουαρίου, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε ετήσια βάση – σε μια πτωτική αναθεώρηση από την προηγούμενη εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 1,0%.

Ο τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε συγκριτικά με ανάπτυξη 0,3% το τρίτο τρίμηνο λόγω συρρίκνωσης κατά 0,1% της γαλλικής οικονομίας και κατά 0,3% της ιταλικής οικονομίας, που είναι αντίστοιχα η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Η ανάπτυξη στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, έμεινε στάσιμη.

Ενισχύθηκε 0,3% η απασχόληση

Η Eurostat ανακοίνωσε επίσης ότι η απασχόληση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019 και κατά 1,0% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια βάση.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More