fbpx

Eξώδικο χειρούργων: «Βάζουν οφθαλμίατρους στη θέση πνευμονολόγων»

0 99
Η κυβέρνηση διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας βγάζοντας σε αναστολή 7.000 υγειονομικούς, κάτι που έχει οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις, με το υπουργείο Υγείας μάλιστα να ζητά με επίσημο έγγραφο την αναστολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων. 
Η κατάσταση οδήγησε δεκάδες χειρούργους να στείλουν εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία στη διοίκηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της διοικήτριας, με την οποία τους συμπερλαμβάνει στις εφημερίες των κλινικών covid, από την στιγμή που συμμετέχουν στις εφημερίες των δικών τους κλινικών.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν μη σύννομη την απόφαση της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζουν ότι κάνουν υπερωρίες στις δικές τους κλινικές υπερβαίνοντας τον μέγιστο χρόνο απασχόλησης και επισημαίνουν ότι «η συμμετοχή ειδικών χειρουργών, που δεν έχουν την απαιτούμενη εξειδίκευση και την ειδική εκπαίδευση, που διαθέτουν παθολόγοι και πνευμονολόγοι, πλέον αρμόδιοι και κατάλληλοι λόγω ειδικότητας να νοσηλεύουν περιστατικά covid, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους ιατρούς όσο και για τη δημόσια υγεία».
Οι γιατροί του «Παπανικολάου» καταγγέλλουν ότι «η συμμετοχή των χειρουργών ιατρών στις εφημερίες των μονάδων covid πέρα από την αριθμητική κάλυψη, ώστε να βγαίνουν οι αριθμοί κανέναν άλλο σκοπό δεν εξυπηρετεί, ενώ ταυτόχρονα εκθέτεις του ιατρούς σε ορατό και άμεσο κίνδυνο υποβολής μηνύσεων και άσκησης αγωγών σε βάρος τους»
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καταγράφηκε περίπτωση κλινικής Covid, σε εφημερία της οποίας, υπεύθυνος ήταν ένας οφθαλμίατρος, έχοντας στο πλάι του έναν ψυχίατρο που είχε τη δευτερεύουσα ευθύνη. Η αντιμετώπιση μιας καθαρά παθολογικής-πνευμονολογικής νόσου, από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, φέρεται να δημιουργεί εντονότατη ανησυχία στο ιατρικό προσωπικό, το οποίο ζητάει να έχει τουλάχιστον την κάλυψη της διοίκησης του νοσοκομείου.
Οι γιατροί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, παρότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και ενώ οι ανάγκες είναι γνωστές σε όλους. «Ακόμη υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις ιατρών, οι προσλήψεις που εναγωνίως ζητούμε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν γίνει». Προαναγγέλλουν, δε, ότι θα προσφύγουν ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου για να ακυρωθεί το πρόγραμμα εφημεριών που υπέγραψε η διοικήτρια του νοσοκομείου «αιτούμενοι τόσο την ακύρωση του παράνομου, κατά τα προδιαληφθέντα, προγράμματος των εφημεριών, όσο και την προσωρινή δικαστική μας προστασία».
Μιλώντας σε ιστότοπο της Θεσσαλονίκης, ο Άγγελος Μεγαλόπουλος, διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο Παπανικολάου ανέφερε ότι οι χειρουργοί δεν είναι η κατάλληλη ειδικότητα για να προσφέρουν υπηρεσίες άμεσης ανάγκης σε ασθενείς covid και κατηγόρησε την πολιτεία ότι δεν φρόντισε να κάνει τις προσλήψεις που χρειάζονται.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More