fbpx

Ford Kuga PHEV: Κυρίαρχο στην κατηγορία του

0 170

To top μοντέλο όσο αφορά τις πωλήσεις στην κατηγορία οχημάτων PHEV στην Ευρώπη. Το νέο Ford Kuga PHEV, ένα υπερσύγχρονο, οικονομικό και άνετο αυτοκίνητο, που μας συστήνει τη μαγεία της οδήγησης από μια άλλη σκοπιά.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα συνδυάζουν τα θετικά στοιχεία δύο κόσμων. Αυτού των κινητήρων βενζίνης και αυτού των ηλεκτροκίνησης, με αποτέλεσμα και την πιο φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση και την οικονομία καυσίμου.

Όπως επίσης και την απουσία δεσμευτικών παραγόντων μιας και βενζίνη μπορεί να βρει κανείς και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Ενώ στην πόλη μπορείς να κινείσαι αποκλειστικά με ρεύμα…

Η αίσθηση ελευθερίας που μας προσφέρει με τη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων και τις κορυφαίες επιδόσεις σε οποιαδήποτε διαδρομή, είναι απαράμιλλη. Χάρη στο Head-up Display έχουμε τις βασικές ενδείξεις στο πεδίο ορατότητάς μας, σε μία η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα, ώστε να παραμένουμε προσηλωμένοι στην πορεία μας.

Έτσι, μπορούμε να παρακολουθούμε την ταχύτητα του οχήματος, τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, τις ενδείξεις του cruise control και τα δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR). Κάτι σαν άρχοντες δηλαδή…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το Kuga αξιολογήθηκε με την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών από το EuroNCAP, χάρη και στα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει και με τα οποία δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες του αλλά και όσους κινούνται παράλληλα μαζί του στο οδικό δίκτυο.

Όλοι όμως επιθυμούμε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που θα μας προσφέρει άνετες μετακινήσεις, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Για να πετύχουμε, λοιπόν, κάτι τέτοιο, αρκεί να επενδύσουμε στο Kuga Plug-in Hybrid, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από τεχνολογίες που μας βοηθούν να περιορίζουμε την κατανάλωση καυσίμου και να μεγιστοποιούμε την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας.

Το ευφυές σύστημα μετάδοσης κίνησης του Kuga Plug-In Hybrid παρέχει ευελιξία στους πελάτες εξασφαλίζοντας μία αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 67 km (WLTP) και μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στην πόλη έως 88 km (WLTP), γεγονός που επιτρέπει σε τακτική βάση την πραγματοποίηση διαδρομών αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατανάλωση της τελευταίας, η οποία είναι 14.4-15.9 kWh/100 km WLTP, είναι επίσης χαμηλότερη από εκείνη των κυριότερων ανταγωνιστών.

Εκτός από τη δεδομένη οικονομία που εξασφαλίζει το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, που μπορεί να κινήσει το Kuga αποκλειστικά ηλεκτρικά, το SUV της Ford διαθέτει συνολικά τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Auto EV, EV Now, EV Later και EV Charge). Βέβαια, το PHEV best seller διαθέτει και άλλα συστήματα που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώστε λοιπόν πως συστήματα όπως το Auto-Start-Stop, το οποίο είναι μία ιδανική λύση αν κινούμαστε καθημερινά στην πόλη, καθώς περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10% στον αστικό κύκλο, σβήνει αυτόματα τον κινητήρα και συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα, ενώ η τεχνολογία Brake Coach, μας ενημερώνει πώς να φρενάρουμε, ώστε να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση καυσίμου.

Επιπρόσθετα, κατεβάζοντας στο smartphone την εφαρμογή FordPass, μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες για τις διαδρομές, στοιχεία από το ιστορικό μας και μία αναλυτική αναφορά σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός μας, για να μπορούμε να ρυθμίζουμε καλύτερα τα έξοδά μας.

Το Kuga Plug-In Hybrid, δεν θα σας προβληματίσει ούτε με την φόρτιση, μιας και αφενός υπάρχει το στάνταρ καλώδιο φόρτισης από το οικιακό δίκτυο και αφετέρου μπορεί κανείς να αποκτήσει το FordWallbox ως αξεσουάρ που εξασφαλίζει τη φόρτιση από το 0 έως το 100% σε λιγότερες από 3,5 ώρες.

Η μπαταρία φορτίζεται και μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση προκειμένου να μεγιστοποιείται η αποδοτικότητά της, ενώ μέσω της εφαρμογής FordPass έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και να ορίσουμε προτιμώμενες ώρες φόρτισης αυτής, ώστε να αξιοποιήσουμε τις μειωμένες χρεώσεις ρεύματος που ισχύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το εξαιρετικό Ford Kuga PHEV προσφέρεται με ετήσιο επιτόκιο 2,99% που ισχύει ήδη, καθώς επίσης και εργοστασιακή πενταετή εγγύηση.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More