fbpx

Γεωργιάδης: «Ανεύθυνος και γελοίος» – Τον έκραξε όλη η Κύπρος…

0 259

Σε νέα κωλοτούμπα υποχρεώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, μετά τον σάλο που προκάλεσε στη Μεγαλόνησο η δήλωση του, ότι τα PCR test που πραγματοποιούνται στην Κύπρο είναι φθηνά γιατί «είναι κινέζικα και αναξιόπιστα» και τη σφοδρή αντίδραση της Κυπριακής κυβέρνησης.

Προσέξτε τι είπε ο υπουργός επιλογής του Μητσοτάκη: Ουσιαστικά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της πιο φιλικής προς την Ελλάδα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει παρακάμψει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τα μοριακά τεστ και για αυτό το λόγο, στην Κύπρο η τιμή τους είναι στα 20 ευρώ, έναντι των 50 στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή ανακοινώθηκε ως ανώτερη τιμή πώλησης μετά το όργιο κερδοσκοπίας των τελευταίων ημερών, με τις τιμές των μοριακών τεστ να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 100 ευρώ.

Η κυβέρνηση της Κύπρου αντέδρασε άμεσα. Ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, διέψευσε τον Άδωνη Γεωργιάδη αναφέροντας: «Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Μετά από αυτό ήλθε η… αναδίπλωση του Άδωνη. Αυτή τη φορά έγραψε στο twitter το εξής: «Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου, που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είχε αναφέρει πως τα μοριακά τεστ στην Κύπρο που κοστίζουν 20-25 ευρώ, είναι χαμηλής αξιοπιστίας τεστ και ψεύτικα.

Ζημιά για τη χώρα – Ο Κ. Μητσοτάκης ακούει;

Η Κύπρια Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αμέσως μετά την παραδοχή Γεωργιάδη ότι έλεγε ψέματα εις βάρος της Κύπρου για να καλύψει ντόπιους κερδοσκόπους, σχετικά με τα τεστ PCR, έγραψε τα ακόλουθα:

«Case study πολιτικής ανευθυνότητας και γελοιότητας οι δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη! Τα είπε μας πρόσβαλε μετά τα μάζεψε διαψεύδοντας το ηχητικό της ΕΡΤ που ακούγεται να τα λέει! Ίσως να τους στείλουμε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη (Ο αρμόδιος ελεγκτής της κυπριακής κυβέρνησης)  να τους δείξει πως περιορίζεται η αισχροκέρδεια!»

Η σκληρή απάντηση της κας Χαραλαμπίδου δεν αφορά μόνο τον κύριο Γεωργιάδη, αλλά αντανακλά σε όλη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αφήνει έναν υπουργό του να προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις της χώρας με την Κύπρο.

Κάτι, που όσο και να θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ειδικά όταν μία βουλευτής της Κύπρου αναγκάζεται να προχωρήσει σε έναν ακραίο χαρακτηρισμό κατά του Άδωνι, τον οποίο αποκαλεί «ανεύθυνο και γελοίο».

Μετά από αυτό, υπάρχει μείζον θέμα με τον κύριο Γεωργιάδη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More