Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης πουάνοιξε τον δρόμο για απαγόρευση των αμβλώσεων στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ, η Google ανακοίνωσε ότι θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας που μπορούν να αποκαλύψουν ποιες γυναίκες επισκέπτονται κλινικές τερματισμού της κύησης.

Η εταιρεία της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης και του λειτουργικού συστήματος Android, το οποίο χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, παρουσίασε νέες πολιτικές προστασίας της ιδιωτικότητας σε εταιρικό ιστολόγιο.

Εκτός του ότι θα διαγράφει αυτόματα δεδομένα που ενδέχεται να αποκαλύπτουν επισκέψεις σε κλινικές άμβλωσης, η Googlθα διαγράφει επίσης πληροφορίες για κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κέντρα αντιμετώπισης του εθισμού, υπηρεσίες απώλειας βάρους και κλινικές κοσμητικής ιατρικής.

Οι χρήστες είχαν ήδη τη δυνατότητα να διαγράφουν καταχωρήσεις από το ιστορικό τοποθεσίας, τώρα όμως η Google θα το κάνει αυτόματα για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Η ανακοίνωση της Google έρχεται λίγες ημέρες αφότου τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έστειλαν επιστολή στην  την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FTC) με την οποία προειδοποιούσαν ότι οι εισαγγελείς πολιτειών όπου η άμβλωση απαγορεύεται θα μπορούν να ζητούν εντάλματα έρευνας προκειμένου να τους παραδίδονται από τις εταιρείες του Διαδικτύου δεδομένα για οποιονδήποτε έχει επισκεφθεί κλινικές άμβλωσης.