Καρυπίδης: Δικαστική δικαίωση στο μέτωπο Μαρινόπουλου

0 11

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με τον Μαρινόπουλο.

Οι δύο δικαστικές αποφάσεις που εξεδόθησαν δικαίωσαν το κ. Καρυπίδη για συνολικό ποσό 150 εκατ. ευρώ καθώς είχε κάνει 2 αγωγές των 100 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ αντίστοιχα κατά του Μαρινόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρία Καρυπίδης τον Φεβρουάριο του 2017 είχε καταθέσει αγωγές κατά Μαρινόπουλου ως πιστώτρια εταιρία, υποστηρίζοντας ότι με το επίμαχο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος κουρεύτηκαν απαιτήσεις της εταιρεία Καρυπίδη κατά 98,2% που αντιστοιχούν σε κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι 1500 εργαζόμενοι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.», είχε χαρακτηρίσει την περίπτωση Μαρινόπουλου «σκάνδαλο, μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων», υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να διερευνηθεί πως λειτούργησαν οι ελληνικές τράπεζες που χρηματοδότησαν τον Μαρινόπουλο σε μια περίοδο που οι οικονομικές καταστάσεις του έδειχναν ξεκάθαρα αρνητική θέση».

Η εταιρεία Καρυπίδης η οποία δικαιώθηκε είχε κινηθεί ποινικά σε βάρος όσων εξαπάτησαν την δικαιοσύνη ανάβοντας το πράσινο φως για το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου, την ώρα που τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με «γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι».

Να υπενθυμίσουμε ότι το σκάνδαλο Μαρινόπουλου άφησε απλήρωτα δάνεια 3δις ευρώ. Με τη γνωστή κατάσταση που επικρατούσε στην ελληνική οικονομία εν έτει 2015, η Εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. συνήψε δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ τόσο από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, ελεγκτέα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που προφανώς εν γνώσει τους παρέβλεψαν τις οικονομικές καταστάσεις και τις γνώμες ορκωτών ελεγκτών, όσο και από νομικά πρόσωπα του ιδίου ομίλου καθώς και εικονικά ενδοομιλικά δάνεια (π.χ. προς τη Βουλγαρία), που εξυπηρέτησαν την εκροή κεφαλαίων της Εταιρείας στο εξωτερικό, προκειμένου να υποστηρίξουν τον πολυτελή και πολυδάπανο βίο μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More