ΚΕΔΕ: Ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων

0 7

Συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας θα δημιουργηθούν στο εγγύς μέλλον στους δήμους εάν δεν υπάρξει, άμεσα, μία έκτακτη και ισχυρή οικονομική ενίσχυσή τους από το κράτος, όπως προέβλεψε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και με κύριο θέμα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η αυτοδιοίκηση, εξαιτίας του υψηλού κόστους διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, η οποία ανέτρεψε τον οικονομικό σχεδιασμό και τους προϋπολογισμούς των δήμων όλης της χώρας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος προς τα συναρμόδια υπουργεία για την έκτακτη καταβολή επιπλέον δόσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους, εκ των οποίων η καταβολή της πρώτης να γίνει άμεσα. Επίσης, να ζητηθεί η ένταξη και των ακινήτων που νοικιάζουν οι δήμοι για παιδικούς σταθμούς κ.ά στο καθεστώς μείωσης ενοικίου κατά 40%, όπως συνέβη με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις. Ακόμη, για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών να ζητηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρόσθετα κονδύλια, περίπου 30 εκατ. ευρώ, πέραν των ήδη εξασφαλισμένων 280 εκατ. από το «Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020-2021, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα παιδιά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More