fbpx

Λακόπουλος-Ξυδάκης: Παράπλευρες απώλειες του συνεδρίου;

0 135

Μπορεί τα φώτα στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο για το 3 ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής, οι συνέπειές του όμως φαίνονται ακόμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και θα παραμένουν ζωντανές μέχρι να κλείσουν οι κάλπες της 15ης Μαΐου, εκεί που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί η παντοδυναμία Τσίπρα από κανέναν. Μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαχειριστεί τις παρενέργειες των όσων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, παρενέργειες που κάνουν την εμφάνιση τους στην καθημερινότητα του κόμματος. Όπως αυτές που συνέβησαν με πρωταγωνιστές δυο δημοσιογράφους, τον αρθρογράφο του «Ανοιχτού Παραθύρου» Γιώργο Λακόπουλο και τον πρώην υπουργό και διευθυντή μέχρι πρόσφατα του κομματικού ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» Νίκο Ξυδάκη. Ο μεν πρώτος πρωταγωνίστησε στην κόντρα με τον πρώην υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, μια κόντρα που ξέφυγε από κάθε πλαίσιο και πιθανώς να λυθεί στα δικαστήρια, ο δεύτερος με την ηχηρή αποχώρηση του από τον σταθμό, αφήνοντας αιχμές για τους λόγους αυτής και συνεπικουρούμενος από μερίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Λακόπουλος και Σκουρλέτης μοιράζονταν μια ιστορία βεντέτας εδώ και πολλά χρόνια. Ο αρθρογράφος έχει ασκήσει κριτική κατ’ επανάληψη στον πρώην γραμματέα, εκπρόσωπο και υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα. Έχει εστιάσει στις ευθύνες του για την κομματική οργάνωση, για τη (μη) εκλογική προετοιμασία στις περιφερειακές/δημοτικές εκλογές του 2019, για τις ευθύνες του ως υπουργός Εσωτερικών για την τραγωδία στο Μάτι, για την «ύπουλη» στάση του να χρησιμοποιήσει την Π.Γ. για να βγάλει ανακοίνωση σε βάρος του σε προηγούμενη έξαρση της αντιπαλότητας τους, για την αστική καταγωγή του, όλα όσα του «έσουρε» προχθές μαζεμένα.

Με αφορμή τις εσωκομματικές έριδες στη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γιώργος Λακόπουλος έγραψε για τον Πάνο Σκουρλέτη ένα μακροσκελές άρθρο με επιθετικούς χαρακτηρισμούς: «Την εκπροσώπησή τους σ’ αυτή τη χονδροειδή προβοκάτσια ανέλαβε ο μοιραίος άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ: ο Πάνος Σκουρλέτης. Ευεργετηθείς από τον Τσίπρα – που τον διόρισε πορτ παρόλ, γραμματέα, τέσσερις φορές υπουργό, με ισάριθμές αποτυχίες, δυο φορές βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, όπου εξ ίσου απέτυχε- δεν κρύβει τα αισθήματα μίσους απέναντί του. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός»…

Η απάντηση από τον Π. Σκουρλέτη είναι άμεση: «Επί τέσσερα, και πλέον, χρόνια ο κ. Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής μου. Μέχρι τώρα τον είχα αγνοήσει, διότι δεν μου αρέσει να κάνω συνομιλητές ανθρώπους των δικών του χαρακτηριστικών. Έχει, άλλωστε, τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας και είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησε» είπε αναφερόμενος στον Λακόπουλο, για τον οποίον είχε υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό Λαμπράκη. Για να καταλήξει «όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Λακόπουλου, ήδη έχω ενημερώσει τη δικηγόρο μου για να πράξει τα δέοντα. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτό τον κόσμο».

Ως υπεράσπιση του κ. Λακόπουλου θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο αρθρογράφος «χτυπά αδιακρίτως» πολιτικούς εχθρούς και φίλους του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον έχει «χρεωθεί» ως συχνό συνομιλητή. Όπως για παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη τον οποίον είχε χαρακτηρίσει «Ρομπέν των Ταβερνών» και «μασκότ του Μητσοτάκη», χωρίς ωστόσο η κόντρα να έχει συνέχεια.

Σε περιδίνηση τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ

Η περίπτωση του Νίκου Ξυδάκη είναι διαφορετική. Ο πρώην βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού είναι επίσης και βραβευμένος δημοσιογράφος και με αυτή την ιδιότητα ανέλαβε το τιμόνι του ρ/σ «Στο Κόκκινο» και με διευρυμένη συναίνεση. Στην πορεία βγήκε το ότι ανήκει στην Ομπρέλα -οι κακές γλώσσες λένε ότι συνολικά οι διευθύνσεις των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν σε «ομπρελίτες»- εκφράστηκαν ενστάσεις για τη γραμμή του ραδιοφώνου και άρχισαν τα προβλήματα. «Φεύγω γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε ένα άλλο κύκλο για τον οποίο δεν ερωτήθηκα και δεν με αφορά. Και μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω για να κατέβω βουλευτής. Οι άνθρωποι δεν παρατούν έτσι την κοινότητα τους για μία καρεκλίτσα»» έγραψε ο κ. Ξυδάκης, ανάρτηση που πήρε εντονότερο χρώμα μετά και την ανάρτηση του Ν. Φίλη. «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απομάκρυνση του Nikos Xydakis από το Κόκκινο. Ο Νίκος έδωσε άλλον αέρα και κύρος Στο Κόκκινο 105,5 και ανέβασε την ακροαματικότητα και την αξιοπιστία του. Ποια σκοπιμότητα επέβαλε να υπάρξει αυτή η λυπηρή εξέλιξη την επομένη του Συνεδρίου και πριν εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος; Αισθάνεται κανείς την ανάγκη να απαντήσει;» έγραψε ο κ. Φίλης.

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο κ. Ξυδάκης είναι η αλλαγή που θα επιχειρηθεί και στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ηλεκτρονική και έντυπή έκδοση της Αυγής, με στροφή στο πιο «εμπορικό» κομμάτι, ώστε να έρχονται και έσοδα στον σταθμό. Και αυτό το πρότζεκτ δουλεύουν ήδη οι Λ. Αρβανίτης και Γ. Σμυρλάκης στα κομματικά ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More