Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Λαυρεντιάδης: Έπεσε «στα μαλακά» για τα δάνεια της Proton Bank

0 15

Την καταδίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ κατηγορουμένων αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια που είχε χορηγήσει η τράπεζα του Λ. Λαυρεντιάδη την περίοδο 2010-11 και τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες συμφερόντων του ίδιου του επιχειρηματία.

Εκτός από τον ίδιο τον Λαυρεντιάδη, το Εφετείο έκρινε ενόχους οκτώ ακόμη κατηγορούμενους, από τα 43 συνολικά πρόσωπα που έκατσαν στο εδώλιο. Πρόκειται για δύο δικηγόρους και έξι στελέχη της Proton, που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όλοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι καταδικασθέντες ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών και η τελική απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More