fbpx

Μπάκος-Καϋμενάκης: Από τη σαπουνόπερα του Ελλάκτωρα, στο σίριαλ της Ιντρακάτ

0 759

«Έχω μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά μου» λέει το λαϊκόν άσμα που τραγουδούσε η αειθαλής Ζωζώ Σαπουντζάκη και φαίνεται να ταιριάζει γάντι στους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη οι οποίοι φέρονται να βάζουν πλώρη για την Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη.

Μετά το… σερφάρισμα με τα κανάλια, το οποίο νωρίς σας ενημερώσαμε ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός, οι δυο καπετάνιοι στρέφουν υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Εξάρχου το ενδιαφέρον τους στην Intrakat, ζητώντας το πλειοψηφικό πακέτο ώστε να μπουν στην εταιρεία με το…  δεξί και να κάνουν τα κουμάντα τους.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να ανάψει το πράσινο φως ο Σωκράτης Κόκκαλης, που για την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αν και κάποιες πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού αφήνουν να εννοηθεί πως με το κατάλληλο τίμημα το deal θα ευοδωθεί.

Επισήμως η διοίκηση της εταιρείας δεν ανοίγει τα χαρτιά της, αν μάλιστα σταθούμε προσεκτικά στην τοποθέτηση του του αντιπροέδρου της εταιρείας Δημήτρη Κούτρα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης. Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε: «Είμαστε ένα θεσμικό όργανο και σαν Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε για όλα αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει».

Οι δυο εφοπλιστές όπως ακούγεται στην αγορά επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 60% και κάτι τέτοιο όπως λένε στην αγορά θασημάνει την καταβολή ενός πολύ σοβαρού τιμήματος που αναμένεται να κυμανθεί ανά μετοχή πάνω από τα δυόμιση ευρώ, ίσως να φτάσει και τα τρία.

Όλη αυτή η συζήτηση των τελευταίων 24ώρων έδωσε και τη σχετική ώθηση στη μετοχή γιατί αν μη τη άλλο η χρηματιστηριακή αγορά είναι ψυχολογία, όμως στο βάθος μην σας εκπλήξει αν οι δυο εφοπλιστές και ο συνεργάτης τους, που ακούγεται έντονα ότι θα είναι παρών στο νέο τους εγχείρημα, κάνουν μια ακόμη επιχειρηματική στάση στον κατασκευαστικό κλάδο και στις ανανεώσιμες πηγές και στην πορεία μοσχοπουλήσουν ξανά, βγάζοντας μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και τον δρόμο τον ξέρουν. Λίγη γκρίνια, πολλά επιχειρηματικά φλερτ, δημοσιογραφικό μελάνι, κυβερνητικές ευλογίες και επιστροφή στα πάτρια. Θάλασσα και πάλι θάλασσα, βαπόρια και πάλι βαπόρια και στο βάθος ο μεγάλος επιχειρηματικός βραχίονας, που ακούει στο όνομα οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι άνθρωποι μπήκαν πραγματικά στο νόημα «αγοράζω και πουλάω και στο τέλος την ημέρας κάνω ταμείο με τα κέρδη μου». 125 εκατομμύρια ευρώ έβαλαν για να τοποθετηθούν στον Ελλάκτωρα, στα 189 πούλησαν, βγάζοντας κοντά στα 64 εκατομμύρια.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η Intrakat είναι μια εταιρεία με συμμετοχή στα μεγαλύτερα έργα, έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατομμύρια ευρώ, τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται σε 100 εκατομμύρια ευρώ, έχει ανεκτέλεστο κατασκευαστικών έργων στο 1,1 δις ευρώ, έχει εισέλθει δυναμικά και στην αγορά των ΑΠΕ με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο, ενώ ο καθαρός δανεισμός της ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More