Ο Δένδιας, ο “υποβολέας” και ο Άδωνις

0 2

Δεν ξέρω αν τα όσα έγιναν στο “θερμό επεισόδιο” Δένδια – Τσαβούσογλου αποτελέσουν σταθμό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σίγουρα όμως αποτελούν σταθμό για τις μελλοντικές εξελίξεις στη ΝΔ!

Η 15η Απριλίου 2021 ίσως αποδειχθεί μια κομβική ημερομηνία για τα εσωτερικά της ΝΔ καθώς από τη μια ο υπουργός Εσωτερικών έπιασε το νήμα από κει που το άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απαντώντας στον Κ. Σημίτη και από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισημοποίησε την κωλοτούμπα στο Μακεδονικό λέγοντας ευθαρσώς από του βήματος της Βουλής “Οποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπων μετά την κύρωση της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα “Μακεδονία” σκέτο στα Σκόπια”!

Προφανώς η “επόμενη μέρα” στη ΝΔ είναι εδώ και το άγχος του Κ. Μητσοτάκη να πάρει μερίδιο από τη “μη φοβική” εμφάνιση του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο “θερμό επεισόδιο” με τον Τούρκο ομόλογο του αναδεικνύει την ανασφάλεια του πρωθυπουργού. Μάλιστα το πρωθυπουργικό γραφείο έσπευσε να “καπελώσει” τα χιλιάδες likes στο πρόσωπο του Ν. Δένδια, εμφανίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη ως “υποβολέα” των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, ενώ στα social media οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού  εμφανίστηκαν μάλλον διχασμένοι για το αν ο κ. Δένδιας έπρεπε να τραβήξει τόσο το σχοινί, την ώρα που το ζητούμενο είναι η ύφεση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να διατηρηθούν  ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Και βέβαια το παράδοξο στο κυβερνών κόμμα είναι ότι τη μια ο Ν. Δένδιας αναδεικνύεται στο “καραμανλικό” πατριωτικό πόλο και από την άλλη ο Αδ. Γεωργιάδης κάνει ολική κυβίστηση στο Μακεδονικό αδειάζοντας το ακροδεξιό υπερπατριωτικό εκλογικό ακροατήριο του κόμματος.

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίζει ανέμελος  τένις…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More