Οι ανεμβολίαστοι «τρομάζουν» τον Μητσοτάκη
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των εμβολιασμών στην Αθήνα (Σύνταγμα και Ομόνοια), στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας απασχολούν εντόνως το Μαξίμου.
Δεν είναι μόνο τα υγειονομικά στοιχεία που «τρομάζουν» το πρωθυπουργικό επιτελείο, το υπουργείο Υγείας και τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο συνωστισμός χιλιάδων πολιτών χωρίς μάσκα -και χωρίς εμβόλιο εννοείται- την ώρα που έχουμε εισέλθει για τα καλά σε νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας αλλά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτών των αντιδράσεων. Για μια σειρά λόγους, το Μαξίμου στρέφει την προσοχή του σε αυτήν την μερίδα πολιτών και παρακολουθεί τις επόμενες κινήσεις τους, όσο κι αν δημοσίως είτε καταδικάζει την «ανεύθυνη στάση λίγων σε βάρος των πολλών», είτε απαξιεί να τοποθετηθεί απέναντι τους.
Κατ’ αρχάς, άπαντες διαπίστωσαν ότι οι κινητοποιήσεις είχαν και μαζικότητα και παλμό: Χιλιάδες στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και όχι απλά 200 «ψεκασμένοι», με άξονα συνθημάτων το δικαίωμα στην ελευθερία και στην επιλογή και με επίκληση την εθνική ταυτότητα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία. Με το σύνολο των ΜΜΕ απέναντι τους, οι αρνητές των εμβολίων διακινούν τις ιδέες τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με γκρουπ που αριθμούν ακόμα και 100.000 μέλη, μεταφέροντας την ένταση των πιστεύω τους στο πληκτρολόγιο. Και βέβαια και με οργανωτές, ομιλητές, κλακαδόρους, συντονιστές, ότι πρέπει να διαθέτει δηλαδή μια συλλογικότητα και.. ο,τι ήθελε προκύψει.
Δευτερευόντως, το πολιτικό χρώμα των αντιδραστικών στον εμβολιασμό και κυρίως αυτών που είναι ενεργότεροι, που θα τζατζαριστούν στο διαδίκτυο, που θα κατέβουν στη συγκέντρωση και θα φωνάξουν, είναι… βαθύ μπλε. Οι περισσότεροι κινούνται στον πατριωτικό χώρο, είναι του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», όμως αν αναμοχλεύσουμε τα ποσοστά των προηγούμενων εθνικών εκλογών, την κατακρήμνιση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, την απουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Καμμένου αλλά και την οριακή είσοδο της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, η πλειοψηφία τους το πιθανότερο είναι να «το ριξε» στην Μητσοτάκη. Ήταν τότε που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός «αγκάλιαζε» τους Μακεδονομάχους, υπερασπιζόταν τα πατριωτικά δίκαια και εξακόντιζε φιλιππικούς για τα εθνικά θέματα. Τώρα τους βάζει απέναντι, ακούγοντας το «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» στα κενά του εθνικού ύμνου και του «Μακεδονία ξακουστή»…
Συνδέοντας τα παραπάνω με το γνωστό θέμα που έχει ανακύψει με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί, όταν έρθει η ώρα, να ξαναμαζέψει «στο μαντρί» το σκληρό, δεξιό κομμάτι του κόμματος, αυτό που σε άλλες εποχές ήταν η ραχοκοκαλιά του μαζί με τους «κοινωνικοδεξιούς» του Καραμνλή.