fbpx

Παγιδευμένη η κυβέρνηση – Καταρρέει το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο

0 179

Δύσκολα θα κατορθώσει να σώσει το γόητρο της η κυβέρνηση μετά την εξέλιξη των πολιτικών υποθέσεων που αφορούν στη Δικαιοσύνη. Από τη μία στην ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο καταρρέει το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη, από την άλλη στη Βουλή εκτυλίχθηκε μια παρωδία προκειμένου να αποσεισθούν οι πρωθυπουργικές ευθύνες στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. 

Οι προσδοκίες από την κατάθεση Ράικου, πάνω στην οποία στήθηκε όλη η ιστορία σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουοπάκη, ήταν μεγάλες όμως η πραγματικότητα τις διέψευσε.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελέας Διαφθοράς εμφανίστηκε με έναν κόκκινο φάκελο στην αίθουσα προοιωνίζοντας μια μεγάλη μάχη. Όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς η ίδια εξιστόρησε τι ακριβώς συνέβη τον Φεβρουάριο του 2017 χωρίς να παραθέσει στοιχεία που να συνηγορούν στα όσα είχε υποστηρίξει περί ωμών παρεμβάσεων Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης. Επί της ουσίας επανέλαβε τα γνωστά, πως η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου την προσέγγισε για να μάθει άν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά προσωπα στην υπόθεση Novartis, εκείνη απάντησε αρνητικά για να επιμείνει η Παπαδάκου πως γνώριζε ότι υπήρχαν στοιχεία από τον Παπαγγελόπουλο, για να επαναληφθεί το σκηνικό και αργότερα.

«Αρχές Μαρτίου ήρθε πάλι η κυρία Παπαδάκου στο γραφείο μου και μου ειπε «τα στοιχεία για Πικραμμένο και Βενιζελο τι τα έχεις κάνει;». Της είπα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και πως εάν εκείνη έχει, όφειλε να μας τα υποδείξει. Λίγες ημέρες μετά, με πήρε ο κατηγορούμενος (Παπαγγελόπουλος) τηλέφωνο και μου λέει, με έντονο και επιτακτικό ύφος, «ακόμα δεν έστειλες τη δικογραφία για Novartis στη Βουλή;». Του απάντησα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και εκείνος μου είπε «έχεις και παραέχεις, στείλε την και θα φροντίσουν άλλοι για παρακάτω». Τότε εγώ του απάντησα «δεν είμαι αυτής της σχολής» και μου απάντησε να «δούμε αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου» και εκλεισε το τηλέφωνο.

Ωστόσο στο φλέγον ζήτημα, αν ο Παπαγγελόπουλος την πίεσε για να «στήσει» στοιχεία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του, η κα Ράικου απάντησε «όχι, εγώ το εξέλαβα ότι μου ζητάει να κατασκευάσω στοιχεία. Δεν μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία» και μάλιστα το επανέλαβε κατόπιν διευκρινιστικών αιτημάτων από την Έδρα. Το ίδιο και για σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που έδειχναν πως η διάδοχος της στην Εισαγγελία Διαφοράς Ελένη Τουλουπάκη δρούσε καθ’ υπόδειξη «Ρασπούτιν». Ο διάλογος που διαμείφθηκε με την πρόεδρο ήταν:

Πρόεδρος: Θεωρούσατε ότι η κυρία Τουλουπάκη είναι «όργανο» του Παπαγγελοπουλου;

Ελ. Ράικου: Πίστευα ότι την επηρέαζε και την καθοδηγούσε.

Πρόεδρος: Εάν πίστευε ο υπουργός πως υπήρχαν στοιχεία, δε θα έβαζε μετά τη διάδοχο σας, να τα στείλει στη Βουλή;

Ελ. Ράικου: Μα δεν υπήρχαν στοιχεία. Δεν υπήρχε τίποτα για πολιτικό πρόσωπο.

Πρόεδρος: Πως σας είπε να την στείλετε στη Βουλή χωρίς στοιχεία;

Ελ. Ράικου: Για αυτό σας είπα ότι εξέλαβα ότι ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία. Λέμε ότι σε δέκα μήνες βρέθηκαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα; Δεν γίνονται αυτά…

Πρόεδρος: Σας έκανε νύξη για κάποιον υπουργό;

Ελ. Ράικου: Όχι, ποτέ και για κανέναν. Κατηγορηματικά. Εγώ το συνέδεσα με την επίσκεψη Παπαδάκου και ότι μου ζητάει να κατασκευάσω για Βενιζέλο-Πικραμμένο.

Πρόεδρος: Από το έχεις στοιχεία μέχρι το σου ζητάω να κατασκευάσεις στοιχεία, δεν είναι μεγάλη η απόσταση;

Ελ. Ράικου: Εγώ αυτό που καταλάβαινα ήταν ότι υπήρχε απαίτηση του κατηγορούμενου, για κατασκευή στοιχείων διότι το συνέδεσα με την επίσκεψη της δημοσιογράφου…

Η κατάθεση της κας Ράικου αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, όμως η κατάσταση δείχνει που πάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More