Ψηφίζουμε για το Χαλάνδρι – Στέλνουμε μια ελληνική πόλη στην κορυφή του παγκόσμιου διαγωνισμού αστικής καινοτομίας
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural HIDRANT για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προκριθεί στην 15αδα του «τελικού» του 6ου Διεθνούς Βραβείου Αστικής Καινοτομίας της Guangzhou (Καντόνα) της Κίνας, και τώρα διεκδικεί με την ψήφο του κοινού μια θέση στην τριάδα του «τελικού» της διοργάνωσης.
Οι πολίτες ψηφίζουν στη σελίδα της διοργάνωσης, στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://vote.guangzhouaward.org/vote.html?fbclid=IwAR1azpdx2s5E2zzsusGieHWF4Cxa-f3QzoHuYPU6cjCe8WwKKjnXQBq1V-o
Ο κάθε χρήστης έχει δικαίωμα 10 ψήφων ημερησίως, με τις οποίες μπορεί να στηρίξει μια ή περισσότερες υποψηφιότητες. Μετά από 24 ώρες, μπορεί να ψηφίσει πάλι.
Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2023.
Μια μεγάλη διάκριση για το Χαλάνδρι
Το Χαλάνδρι επιλέχθηκε, από 11μελή διεθνή επιτροπή, μεταξύ 274 υποψηφιοτήτων από 193 δήμους 54 χωρών, ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα αστικής καινοτομίας, και θα διεκδικήσει ένα από τα βραβεία στις πέντε κατηγορίες του διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο. Θα συμμετάσχει επίσης στο Παγκόσμιο Φόρουμ των δημάρχων, που φιλοξενείται τις ίδιες μέρες στην Guangzhou.
Η επιλογή των 15 φιναλίστ έγινε με βάση τα κριτήρια: καινοτομία, αποτελεσματικότητα, πλαίσιο/συνθήκες, αναπαραγωγιμότητα και συνάφεια με την τοπική εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και της Νέας Ατζέντας για τις Πόλεις (NUA) των Ηνωμένων Εθνών. Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών ΕΔΩ.
Ο εν λόγω διεθνής διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το μητροπολιτικό Δήμο της Guangzhou των περίπου 80 εκατομμυρίων κατοίκων, με τη συνεργασία της UCLG – δηλαδή της διεθνούς δικτύωσης των Ενωμένων Πόλεων και Τοπικών Κυβερνήσεων, με έδρα την Βαρκελώνη, όπου συμμετέχουν πάνω από 500 δήμοι και τοπικές κυβερνήσεις – και της Παγκόσμιας Ένωσης Μεγάλων Μητροπόλεων.
Συνυποψήφιοι, με το Χαλάνδρι, για τα βραβεία είναι οι δήμοι: Αττάλειας (Τουρκία), Μπογκοτά (Κολομβία), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Κουανγκγιού (Κορέα), Ιζταπαλάπα (Μεξικό), Τζακάρτας (Ινδονησία), Καμπάλας (Ουγκάντα), Καζάν (Ρωσία), Μανχάϊμ (Γερμανία), Πίμπρι Τσιντσουάντ (Ινδία), Ραμάλας (Παλαιστίνη), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Τεχεράνης (Ιράν) και Τσιανίνγκ (Κίνα).