fbpx

“Μύρισαν εκλογές” και… μαζεύτηκαν οι βουλευτές

0 129

…Iδίως της ΝΔ που είναι και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γιατί όσοι περίμεναν μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Κώστα Τζαβάρα, την Όλγα Κεφαλογιάννη να αναλάβει το βάρος της διαφορετικής άποψης που υπάρχει στη συμπολίτευση για το ζήτημα του απορρήτου στις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, απλά έπεσαν έξω!

Η βουλευτής της ΝΔ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που πραγματοποιήθηκε χθες, δεν είπε λέξη, ούτε καν υπερασπίστηκε τις θέσεις που εκφράζει δημόσια εδώ και καιρό για το θέμα των υποκλοπών και τη επίκληση του απορρήτου από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, προς απογοήτευση όσων περίμεναν έστω ένας βουλευτής της ΝΔ να σηκώσει το ανάστημα του απέναντι στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Μαξίμου.

Προφανώς η κ. Κεφαλογιάννη και όλη η ΚΟ της ΝΔ εξέλαβαν τη δήλωση Μητσοτάκη περί… μυρωδιάς εκλογών και ως μήνυμα προς επίδοξους “αντάρτες” ενόψει κατάρτισης των ψηφοδελτιων με αποτέλεσμα ουδείς να θέλει να ρισκάρει το κοινοβουλευτικό του μέλλον, απέναντι σ΄ένα σύστημα εξουσίας που είναι ικανό να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει μια ακόμη 4ετία.

Άλλωστε είναι γεγονός ότι η εξουσία αποτελεί την ισχυρότερη συγκολλητική ουσία και το…”άρωμα” εκλογών συμβάλλει τελικά στην διατήρηση της συνοχής της ΚΟ, η οποία απειλείται με ρήγματα εξαιτίας των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το μείζον πολιτικό ζήτημα της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν η άρση ή μη του απορρήτου της Επιτροπής, ωστόσο, δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών και ειδικά για το predator, το Μέγαρο Μαξίμου έδρασε “χειρουργικές” κινήσεις προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο της κρίσιμης συνεδρίασης χωρίς να υπάρξουν παρεκκλίσεις από τη “γραμμή” που θα άλλαζαν το συσχετισμό υερ της αντιπολίτευσης.

Έτσι το Σάββατο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού υπήρξε η δημόσια διαπίστωση πως “το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές” επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ μια ημέρα νωρίτερα είχε αντικατασταθεί ο “αντάρτης” βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πάντως ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, σε συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως συναίνεσε στην αντικατάσταση του στην Επιτροπή γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία που είχε η ΝΔ. “Θεώρησα πως θα πρέπει να διευκολύνω το κόμμα μου και να μη συμμετάσχω στη συγκεκριμένη επιτροπή για να μην είμαι εγώ η αιτία που θα διασαλευτεί -που θα υπάρξει δηλαδή μία ανατροπή στον συσχετισμό των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη συγκεκριμένη επιτροπή, σύμφωνα με τη δύναμη που έχουν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο σαφή είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη μεριά, η Όλγα Κεφαλογιάννη όπου δημόσια είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το απόρρητο της επιτροπής, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να αρθεί, κατά την χθεσινή συνεδρίαση επέλεξε να είναι παρούσα στην Επιτροπή αλλά τήρησε “σιγή ιχθύος”, ώστε αφενός να μην διαταράξει την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Επιτροπής και αφετέρου για να μην διαταράξει περαιτέρω τη σχέση της με το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η προσπάθειες της αντιπολίτευσης για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποκλοπών, έπεσαν στο κενό καθώς ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης όχι μόνο προσήλθε στην Επιτροπή αλλά απάντησε και σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθησαν, χωρίς να επικαλεστεί το απόρρητο όπως ορισμένοι προεξοφλούσαν.

Με την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επί της ουσίας έκλεισε ο «θεσμικός» ρόλος της κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών και στο εξής αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε τα πρακτικα των συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών και όσον αφορά τους απόντες επιχειρηματίες για τους οποίους η αντιπολίτευση ζήτησε την εκ νέου τη κλήτευση τους, η πλειοψηφία της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή ερωτήσεων προς τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν προκειμένου να απαντήσουν γραπτώς σε όλες τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, με τη αντιπολίτευση να διαφωνεί και να μελετά ήδη τις επόμενες κινήσεις της για να χυθεί άπλετο φως στη υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More