Σημαντικά ταξίδια Μητσοτάκη

0 4

Παρόλο που και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει σε χαλαρούς σχετικά ρυθμούς, θα σηματοδοτήσει ωστόσο τη  επιστροφή στην κανονικότητα με την έννοια ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα οργανωθούν ενόψει των κρίσιμων μαχών με επίκεντρο το Κοινοβούλιο και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Σε πρώτη φάση πάντως το ενδιαφέρον εστιάζεται στα πρώτα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει σημαντικές ενόψει διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός:
 
– εντός της εβδομάδας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόνστο Παρίσι, 
 
– με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 29 του μήνα στο Βερολίνο, 
 
– με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στη Χάγη και 
 
– με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. 

Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο αναμένει πολλά από αυτές τις επισκέψεις, καθώς αισιοδοξεί ότι οι ισχυρές συμμαχίες του Κυρ. Μητσοτάκη με τους ηγέτες του ΕΛΚ μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2020, το 2021 και το 2022, αρκεί προηγουμένως να έχει πείσει εταίρους και θεσμούς για το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More