fbpx

Σκάνδαλο υποκλοπών, από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

0 507

Μείζον πολιτικό θέμα για τη δημοκρατία, που θυμίζει σε πολλούς το σκάνδαλο υποκλοπών επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εγείρει η μήνυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλακη για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, μέσω του λογισμικού προγράμματος “Predator”.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και ιδίως, όπως ποιος στη χώρα είχε πρόσβαση στο σύστημα Predator, τι γνωρίζει το Μαξίμου, καθώς μία από τις πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

“Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μείζον πολιτικό θέμα για τη δημοκρατία, που θυμίζει σε πολλούς το σκάνδαλο υποκλοπών επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εγείρει η μήνυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλακη για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, μέσω του λογισμικού προγράμματος “Predator”.

“Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σημειωτέον απέφευγε να σχολιάσει την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και πρόσθεσε “Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ανέφερε ότι “σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο” τόνισε “Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος.

“Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει. Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών. Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει” επισήμανε και υπογράμμισε “Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;”.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε δήλωσή του ανέφερε:

“Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More