Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Σούπερ Μάρκετ: Άρχισε η πτωτική πορεία

0 5

Αρνητικό πρόσημο έχει πλέον η κατανάλωση τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ μέσα στον Ιούνιο, μετά τις… μαζικές πωλήσεις κατά την περίοδο του lockdown.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της IRI, τη δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα (8/6-14/6), ο τζίρος των σούπερ μάρκετ ανήλθε σε 108,72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 115,13 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης εβδομάδας του 2019.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα εβδομάδα, καταγράφεται πτώση πωλήσεων σε όλες τις μεγάλες ομάδες κατηγοριών προϊόντων. Συγκεκριμένα, στις (41) κατηγορίες oικιακής φροντίδας καταγράφεται κάμψη -7,3 %, ενώ στις (45) κατηγορίες προσωπικής φροντίδας και υγιεινής -7%.

Πτώση -3,8% παρατηρείται στα τρόφιμα (168 κατηγορίες), ενώ συνολικά όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες υποχώρησαν κατά 14,6%.

Εννοείται πως οι επιδόσεις αυτές απέχουν πάρα πολύ από τους ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων που καταγράφονταν κατά την περίοδο της έντασης της κρίσης της πανδημίας και αποτελούν σαφώς ένδειξη επιστροφής σε μια κανονικότητα για την αγορά, που για το 2020 «τρέχει» πλέον με άνοδο 13,2%.

Σημειώνεται πως η IRI εκτιμά πως το 2020 θα κλείσει με αύξηση τζίρου της τάξεως του 5,3% για την εγχώρια αγορά σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, εκτός και αν υπάρξει και δεύτερο κύμα έξαρσης του Covid-19 και ανάλογα μέτρα το φθινόπωρο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More