fbpx

Συνεργασία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου

0 126

Το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος, κ. Κωνσταντίνο Τσιλίδη, σε συνεργασία με την Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Τζοβάρα, Παθολόγο, εκπονεί μια πρωτοποριακή προοπτική μελέτη που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».   

Στόχος αυτής της πρωτοποριακής μελέτης είναι η συλλογή δεδομένων για δείκτες υγείας 10.000 μονίμων κατοίκων της Ηπείρου, ηλικίας 25 έως 70 ετών, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέας γνώσης στο χώρο της Υγείας. Αντίστοιχες μελέτες εκπονούνται κατά κόρον διεθνώς προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία των κατοίκων των χωρών και να εφοδιάσουν με δεδομένα τις τράπεζες υγείας. Οι συμμετέχοντες στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου θα λάβουν επίσης έναν δωρεάν λεπτομερή έλεγχο της κατάστασης υγείας τους και μια δομημένη περιγραφή αυτής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. συνεργάζεται με τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου για την επέκταση της Μελέτης στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων (ΒΙΠΕΙ).

Από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στο κτίριο διοίκησης της ΒΙΠΕ τις πρωινές ώρες, μπορούν να προσέλθουν εργαζόμενοι των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να διενεργηθεί ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας (Check up) και η συμμετοχή τους στη Μελέτη. Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την COVID-19. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται στα γραφεία της Μελέτης με την ατομική τους μάσκα και όχι εάν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης, εάν έχουν πρόσφατα διαγνωσθεί με τον νέο κορωνοϊό ή έχουν έρθει πρόσφατα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Η παραμονή του κάθε εργαζόμενου αναμένεται να διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα λαμβάνει μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης της υγείας του με τήρηση πλήρους ανωνυμίας για τα δεδομένα που θα συλλεχθούν με τον τρόπο που επιθυμεί (email ή γραπτώς).

Ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Τσιλίδης για τη πρωτοποριακή προοπτική μελέτη δήλωσε ότι είναι σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων και ακόμα πιο σημαντική θεωρείται η υποστήριξη της σπουδαίας αυτής προσπάθειας από τις επιχειρήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Αθανάσιος Ψαθάς, με αφορμή την οργάνωση του Info Day για την ενημέρωση των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση. Μάλιστα, ως αναγνώριση αυτής της συμμετοχής προέβλεψε για 200 συμμετέχοντες δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου και την επέκταση της Μελέτης στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων (ΒΙΠΕΙ).

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ), καθώς και στην πώληση ή μίσθωση βιομηχανικών οικοπέδων εντός αυτών. Οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται εντός των ΟΥΜΕΔ της ΕΤΒΑ απολαμβάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως καθαρές χρήσεις γης, αυξημένους συντελεστές δόμησης, φορολογικές απαλλαγές και ταχύτερες αδειοδοτικές διαδικασίες, και έχουν στη διάθεσή τους όλες τις αναγκαίες υποδομές για την περιβαλλοντικά σωστή λειτουργία τους. Επίσης, η ΕΤΒΑ συνεργάζεται ανελλιπώς με την Πολιτεία για την αναβάθμιση και τη συμπλήρωση των δημόσιων υποδομών που εξυπηρετούν τους ΟΥΜΕΔ και για τη συνεχή βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 29 ΟΥΜΕΔ σε όλη την Ελλάδα και διαχειρίζεται τους 25 εξ αυτών. Ανήκει κατά 65% στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς και κατά 35% στην ΕΕΣΥΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More