fbpx

ΣΥΡΙΖΑ: Με «αέρα» για την τελική ευθεία

0 154

Με το Πάσχα να αποτελεί πλέον ανάμνηση, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δυσκολεύτηκε να «σηκώσει» το υψηλό κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού.

Κι αν μάλιστα συνδυαστεί με το ράλι της τιμής των καυσίμων, την ώρα που οι περισσότεροι Αθηναίοι μετά από δυο χρόνια «κλεισούρας» αποφάσισαν να εκδράμουν προς την ανοιξιάτικη ύπαιθρο, μπορεί ο καθένας να φανταστεί για πόσο καιρό θα «κλαίνε» τα χρήματα που κόστισαν οι λίγες ημέρες ανεμελιάς.

Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, μια πραγματικότητα με τεράστιες δυσκολίες που αποτυπώνονται στην καθημερινότητα τους και με την αβεβαιότητα να είναι διαρκώς παρούσα σχετικά με την επόμενη ημέρα.

Με αυτά τα υπαρκτά προβλήματα θα επανεκκινήσει την αντιπολιτευτική τακτική η Κουμουνδούρου από την επαύριο κιόλας, μη θέλοντας να απωλέσει το «μομέντουμ» από τη μία της χρονικής εγγύτητας με τις οικονομικές δυσκολίες του Πάσχα από την άλλη του «αέρα» του πρόσφατου Συνεδρίου και της εκτεταμένης προβολής του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου υπάρχουν και πολλά επιμέρους θετικά στοιχεία που απαιτούν τη διαρκή κινητοποίηση αλλά και τους υψηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση.

Μειώνεται η «ψαλίδα»

Την πρόσφατη δημοσκόπηση της Data Consultants για την «Πελοπόννησο», με το κλείσιμο της ψαλίδας από τη Νέα Δημοκρατία στις πέντε και κάτι μονάδες, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες με μειωμένη τη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιριών. Αυτές είναι οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται στην Κουμουνδούρου και που αιτιολογούν σε μεγάλο βαθμό και μια νέα «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη συντονισμένα με τις «παροχές Μητσοτάκη» του τελευταίου διαστήματος.

Για να μείνουμε στις δημοσκοπήσεις, τα στελέχη που παρακολουθούν τις «φωτογραφίες της στιγμής» επιμένουν στην αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών, κάτι που θα είναι εμφανέστερο το επόμενο διάστημα σχετικά με την υπεροχή Τσίπρα έναντι Μητσοτάκη στην καθημερινότητα του πολίτη και στη λύση των οικονομικών προβλημάτων του. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν να ανατραπεί τη κατάσταση για τον «καταλληλότερο», επισημαίνοντας με νόημα πως «ξέρουμε πως αυτό δεν θα συμβεί, αυτοί που θεωρούν καταλληλότερο τον Τσίπρα και μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για διέξοδο στα αδιέξοδα Μητσοτάκη δεν «μετριούνται» από τις εταιρείες».

Από τη ΔΕΗ στον κατώτατο μισθό

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε σηκώνοντας την αποτυχημένη αντιμετώπιση του φαινομένου της ακρίβειας και των «εγκεφαλικών» από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος να καταφθάνουν στους πολίτες. Συνεργάτες του προέδρου και στελέχη του κόμματος ανήρτησανστα social media τους λογαριασμούς που παρέλαβαν, μιμούμενοι τους χιλιάδες χρήστες που διοχετεύουν διαδικτυακά την οργή τους τόσο για αισχροκέρδεια όσο και για τα αναποτελεσματικά μέτρα τιθάσευσης των τιμών.

«Χθες νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμα και το μισθό τους και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας» ανέφερε  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ανακοίνωση προ ημερών.

Η ακρίβεια στην Ενέργεια και το καλάθι της νοικοκυράς, αλλά και ο εμπαιγμός με τον κατώτατο μισθό και τα νέα «μέτρα επαιτείας» όπως λένε στην Κουμουνδούρου θα παραμείνουν στην προμετωπίδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώνει τις δικές του αποτελεσματικές προτάσεις με παρεμβάσεις στους φορολογικούς δείκτες και σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More