fbpx

Έτσι ξετελέψαμε τους φασίστες και βγάλαμε πρώτη την Αριστερά: οι 20 ράπερ, η βασίλισσα της ποπ, ο Κουντέ, ο Τσουαμενί, ο Ντεμπελέ, ο Μανεσιώτης κι Εγώ ( ο Παΐσιος της Αριστεράς)

0

Δι’ εμέ – ο οποίος, ως γνωστόν είμαι το γεροντή άγιο Παΐσιο της Αριστεράς και έχω εκδώσει σε ανάρπαστα βιβλία όλες τις μεγάλες προφητείες μου που έγραφα τέσσερεις δεκαετίες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – δεν ήτο έκπληξης αλλά εντελώς αναμενόμενη η πρωτιά της Αριστεράς στην Γαλλία. Δεν φταίω εγώ αν δεν με διαβάζεις…

Η αναμενόμενη ανατροπή με πρωτιά της Αριστεράς – δεύτερος ο ακρο – κεντρώος Μακρόν, τρίτη η Λε Πεν.

Για δες μωρούλι μου πότε τα έγραφα…:

1) Αυτός είναι ο Φιλίπ που μπορεί να νικήσει την Λεπέν την άλλη Κυριακή ! Με Πειρατές, Κίτρινα Γιλέκα και τροτσκιστές να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ενωμένης Αριστεράς:

και …

2) Δημοσκόπηση: ΟΧΙ Λεπέν! 20 ράπερ «No pasarán»: “γ@μ@στε την ακροδεξιά, φασίστες κρατάω όπλο”, 30.000 αστυνομικοί, φόβος για έκρηξη βίας και…

3) ΑΝΤΙFA μέτωπο στην Γαλλία – Αυτές είναι τα 357 νοκ άουτ μονομαχίες με τα καπέλα των Ναζί, σβάστικες και φτερά

4) Πάμε Χάρις! Μόνο η Καμάλα μπορεί να νικήσει τώρα τον Ντόναλντ αφού η Μισέλ δεν θέλει – οι δημοσκοπήσεις σε ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ και …

5) Ελλάς-Γαλλία: Προοδευτική Συμμαχία ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ! Γιατί 3ος γύρος δεν υπάρχει…

On a gagné ! Nous pouvons gouverner et faire appliquer le programme du NFP

«Κερδίσαμε.

Μπορούμε να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», γράφει ο Μανουέλ Μπομπάρ, το όνομα του οποίου ακούγεται για την πρωθυπουργία. Manuel Bompard @mbompard Χιλιάδες Γάλλοι πανηγύριζαν τη μεγάλη νίκη του συνασπισμού της Αριστεράς και την ήττα της ακροδεξιάς ψες βράδυ στην «Πλατεία Δημοκρατίας» (Place de la République) στο Παρίσι.

Ενα τεράστιο πάρτι είχε στηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, με τους γάλλους πολίτες να ξεσπούν σε δάκρυα συγκίνησης και να ζητωκραυγάζουν για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Όλοι μισούν τους φασίστες» φώναζαν, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές στο Παρίσι μετά τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στις εκλογές.

Το πρωτοφανές ποσοστό συμμετοχής των Γάλλων, το μεγαλύτερο από το 1981, έφερε τη μεγάλη ανατροπή στη Γαλλία, στέλνοντας το ακροδεξιό σχήμα της Λεπέν στο λαγούμι της ιστορίας προς το παρόν έγραψε χθες το βράδυ ο Αργύρης Κοτσιλιέρης στην voice και πολύ σωστά …. ο σύντροφος Νίκος Μανεσιώτης : Γαλλία: Τώρα τι θα κάνετε κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη;

Έτσι ξετελέψαμε τους φασίστες και βγάλαμε πρώτη την Αριστερά: οι 20 ράπερ, η βασίλισσα της ποπ, ο Κουντέ, ο Τσουαμενί, ο Ντεμπελέ, ο Μανεσιώτης κι Εγώ ( ο Παΐσιος της Αριστεράς)

Για ρίξε μια καλή ματιά…

Δεν θέλω να σε ξαναπιάσω αδιάβαστο…

Πως θα γίνεις θηρείο ενήμερο ; Ο “ακροαριστερός” (οπως τον χαρακτηρίζουν τα Γαλλικά ΜΜΕ είναι ο μεγάλος νικητής.

Οχι γιατί η Ανυπότακτη Γαλλία πήρε τις περισσότερες έδρες νικώντας την άκροδεξιά στα νοκ άουτ ντέμπι. Αλλά΄γιατί είπε πρώτος χωρίς μου -σου- του: «Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό, ούτε μία έδρα» “Tο Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδεικνύεται δεύτερη στον χθεσινό α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας με 28,1% των ψήφων, θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών”, δήλωσε πρώτος ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας (La France Insoumise).

Και το τήρησε!

218 υποψήφιοι αποσύρθηκαν στον 2ο γύρο για να υπάρξει κοινός υποψήφιος της της Κεντροαριστεράς (πολλοί περισσότεροι Αριστεροί παρά Κεντρώοι).

Τώρα μένει να αποδειχθεί αν ο Ζακ είναι εγωιστής και αριστεριστής, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, ή ο μεγάλος ηγέτης της ευρωπαίκής Αριστεράς. Θα καταφέρει να γίνει μια κυβέρνηση με βάση την Ανυπότακτη Γαλλία, τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές, τους Πράσινους και με την συμμετοχή κάποιων μετριοπαθών Κεντρώων της παράταξης του Εμανουέλ;

Ή θα ξαναδιασπαστεί η Αριστερά και θα γίνει πάλι κυβέρνηση ακρο -κεντρώων με την συμμετοχή κάποιων σοσιαλιστών (στιλ ΠΑΣΟΚων υπουργών), όικολόγων και δεξιών;

Κι αν τα καταφέρει΄ο Ζακ να σχηματιστεί κυβέρνηση με βάση την Αριστερά, θα αναγκαστεί κι αυτός να συμβίβαστεί – όσο και ο Τσίπρας που κατηγορούσε- να μην εφαρμόσει το προγραμμά του, να απογοητεύσει τους προοδευτικούς Γάλλους και να χουμε 3ο γύρο Λεπέν;

Εδώ θα ήμεθα όλο το καλοκαίρι να γράφουμε …

Οι πρώτες δηλώσεις της προεδρείας μετά τα exit poll: Ο Μακρόν θα περιμένει να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της νέας Εθνοσυνέλευσης προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση

Με λακωνικό τρόπο σχολίασε τα αποτελέσματα για τα πρώτα exit poll στις γαλλικές εκλογές το γραφείο του Μακρόν. Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι θα περιμένει να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της νέας Εθνοσυνέλευσης προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση. «Στο πλαίσιο του ρόλου του ως εγγυητής των θεσμών μας, ο πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι η κυρίαρχη επιλογή του γαλλικού λαού θα γίνει σεβαστή», ανέφερε το γραφείο του.

Όπως αναφέρει το περιβάλλον του Μακρόν στο BFMTV ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξει «προσοχή», λέγοντας πως τα αποτελέσματα δεν απαντούν στο ερώτημα «ποιος θα κυβερνήσει» και πως οι εκλογές διαβεβαίωσαν ότι η κεντρώα συμμαχία του δεν είναι «νεκρή». «Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί αυτή την ήττα» τόνισε ο Μελανσόν για να προσθέσει ότι: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αλλά μαζική λαϊκή ψήφο δυσπιστίας. Ο Μακρόν έχει το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει». Ο ίδιος τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε. Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές». Μάλιστα, ανέφερε ότι «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του».

Τα μηνύματα των διεθνών ποδοσφαιριστών της Γαλλίας μετά τα αποτελέσματα των εκλογών: Κουντέ, Τσουαμενί και Ντεμπελέ ήταν μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που έστειλαν το δικό τους μήνυμα μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

Κουντέ: «Η ανακούφιση είναι ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων, είναι τεράστια. Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά».

Τσουαμενί: «Η νίκη του λαού»

Ο Ντεμπελέ ανέβασε στο Instagram story από τα αποτελέσματα των exit polls.

 

Οι 20 ράπερ μου

Είκοσι Γάλλοι ράπερ, μεταξύ των οποίων οι Φιάνσο (Fianso) και Ακενατόν (Akhenaton) -ΦΩΤΟ έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας ένα τραγούδι με τίτλο «No pasarán» (Δεν θα περάσουν) με το οποίο καλούν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου. Οι στίχοι του τραγουδιού καταφέρονται κατά του επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά, της Μαρίν Λεπέν και της ανιψιάς της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. «Γ@@@@@@@ την Εθνική Συσπείρωση. Ζορντάν είσαι νεκρός. Η Γαλλία είναι δική μας όχι των μπάσταρδων. Καταψηφίστε τα γουρούνια. Αν περάσουν οι φασίστες, θα βγω με ένα μεγάλο όπλο… Η Μαρίν και η Μαριόν είναι π@@@@@@@… Η καρδιά μου είναι στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη είναι από τον Σηκουάνα μέχρι την Ιορδανία. Ελάτε να βγούμε έξω με ξιφολόγχες», αναφέρουν οι στίχοι του ραπ τραγουδιού, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στους κόλπους της ακροδεξιάς. Η εφημερίδα le Figaro χαρακτήρησε τους στίχους του τραγουδιού «βίαιους» και «βάναυσους». «Οι ράπερ δείχνουν μίσος κατά του εκλογικού σώματος της Εθνικής Συσπείρωσης και καλλιτεχνική βία», γράφει το σχετικό άρθρο. Η ανιψιά της Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, έγραψε για το τραγούδι στο X: «Ευχαριστώ αυτή την ομάδα των ντεμοντέ ράπερ για τις χιλιάδες ψήφους που θα φέρουν στους υποψήφιους της Εθνικής Συσπείρωσης». Την φράση «No pasarán» (δεν θα περάσουν) την είπε η Πασιονάρια (Λουλούδι του πάθους) η Ντολόρες Ιμπαρούρι και έγινε το σύνθημα των Δημοκρατικών στον Ισπανικό εμφύλιο στον αγώνα ενάντια στούς φασίστες του δικτάκτορα Φράνκο. Η Ιμπαρούρι γεννήθηκε το 1895 στη Χώρα των Βάσκων και είχε ενταχθεί στο Ισπανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΙΚΚ).

Μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία έγινε γνωστή για τις δημόσιες ομιλίες της με συνθήματα όπως: «Είναι καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός» και «Είναι καλύτερα να είσαι χήρα ενός ήρωα, παρά σύζυγος ενός δειλού».

Σε ραδιοφωνική της ομιλία τον Ιούλιο του 1936 είχε πει το σύνθημα: «Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός. Οι φασίστες δεν θα περάσουν!»

Η 28χρονη «βασίλισσα» της γαλλικής ποπ σκηνής Αγιά Νακαμουρά

Το απόγευμα της Τρίτης η 28χρονη «βασίλισσα» της γαλλικής ποπ σκηνής Αγιά Νακαμουρά, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε καμία ανάμειξη με την πολιτική, με μήνυμα της στο X έδειξε την αντίθεσή της για την άνοδο της Εθνικής Συσπείρωσης στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

«Είμαι σε θέση να κατανοήσω και να γνωρίζω τη θέση του ρατσισμού στη χώρα μας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που νιώθουν άσχημα όταν λάμπουμε, γιατί δεν έχουμε σταματήσει να λάμπουμε. Και ναι, είμαι διακριτική σε αυτά τα θέματα, μερικές φορές δεν αισθανόμαστε αρμόδιοι και δεν θεωρούμε πως είναι αρκετά θεμιτό να μιλήσουμε και να πούμε τα σωστά πράγματα σε τομείς που δεν κατέχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη. Τώρα καταλαβαίνω ότι η θέση μου ως καλλιτέχνης απαιτεί να μιλήσω ανοιχτά, γιατί είναι μια σημαντική στιγμή για όλες και για όλους μας. Επομένως, την Κυριακή θα πάμε όλοι να ψηφίσουμε εναντίον του μοναδικού άκρου που πρέπει να καταδικαστεί γιατί δεν υπάρχει παρά μόνο ένα (άκρο)», έγραψε στο X η Γαλλίδα καλλιτέχνης. Η Γαλλίδα τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μάλι είχε δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις όταν έγινε γνωστό πως θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεγάλη διαδήλωση από υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου στο Παρίσι στην Republique (Πλατεία Δημοκρατίας) στο Παρίσι

Τα τελικά αποτελέσματα

Η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου κέρδισε 182 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Jean-Luc Mélenchon, επικεφαλής του Νέου Λαϊκού Μετώπου, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Ο κεντρώος συνασπισμός “Μαζί” του Μακρόν ήρθε δεύτερος με 168 έδρες.

Η Εθνική Συσπείρωση της Μαρί Λεπέν θα έχει 143 έδρες. Με το γαλλικό κοινοβούλιο κατακερματισμένο, η μεγάλη πρόκληση των επόμενων ημερών είναι η συμφωνία των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων για τον νέο πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την παραίτησή του παραδεχόμενος την ήττα του κόμματός του. Οι εναλλακτικές επιλογές του Μακρόν τώρα είναι:

Η… διάσπαση της Αριστεράς και η αναζήτηση μιας συμφωνίας με τους σοσιαλιστές και τους πράσινους, χωρίς την Ανυπότακτη Γαλλία του Jean-Luc Mélenchon για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού ή μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που δεν συνδέονται με πολιτικά κόμματα.

Ο Εθνικός Συναγερμός, λοιπόνδεύτερο γύρο ήταν το μόνο κόμμα που στον β γύρο διεκδικούσε την απόλυτη πλειοψηφία και ήρθε 3ος…

Στον πρώτο γύρο εξελέγησαν 76 βουλευτές (στους 577 συνολικά), οι οποίοι στη μονοεδρική εκλογική τους περιφέρεια έλαβαν πάνω από το 51% των ψήφων, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες προκρίθηκαν για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο οι δύο πρώτοι της κάθε εκλογικής περιφέρειας καθώς και οι υποψήφιοι που έλαβαν πάνω από το 12,5% των ψήφων.
Από τους εκλεγμένους βουλευτές 39 ήταν υποψήφιοι με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, 32 με το νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, 2 με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν και 5 θεωρούνται ανεξάρτητοι δεξιοί. Επίσης σε μία περιφέρεια ο δεύτερος υποψήφιος αποσύρθηκε και έτσι η εκλογή του πρώτου θεωρείται δεδομένη.
Ο Εθνικός Συναγερμός, λοιπόν, παρότι στον δεύτερο γύρο ήταν το μόνο κόμμα που -με βάση τον αριθμό των υποψηφιοτήτων του- διεκδικούσε την απόλυτη πλειοψηφία στη συνεργασία του με μία μερίδα των Ρεπουμπλικανών, τελικά θα βρεθεί στη νέα Εθνοσυνέλευση στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των βουλευτών.

 

Ολες οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω…

Ολες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έπεσαν έξω. «Έβλεπαν» πρώτη θέση για την ακροδεξιά, δεύτερο των συνασπισμό αριστεράς – κεντροαριστεράς και τρίτους τους κεντρώους του Μακρόν.

Είχαν την ακροδεξιά πρώτη αλλά βγαίνει τρίτη…

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε το διήμερο 4-5 Ιουλίου η Ipsos Talan για τις εφημερίδες Le Monde, Radio France και France Télévisions ο «Εθνικός Συναγερμός» μαζί με τους νέους συμμάχους της που προσχώρησαν από το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων θα συγκέντρωνε από 175 ως 205 έδρες.

Το δεύτερο σε σειρά μπλοκ, η αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Nouveau Front Populaire -NFP), θα μπορούσε να κερδίσει 145 έως 175 έδρες. Στην τρίτη θέση, ο συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που σχηματίζεται από το Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem), την Αναγέννηση και τους Ορίζοντες θα μπορούσε να πέσει από τις 245 έδρες του προηγούμενου νομοθετικού σώματος στις 118 έως 148 έδρες.

Οι δημοσκοπήσεις υποστήριζαν ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσει μέχρι και 230 έδρες …

Η δημοσκόπηση έγινε μετά την απόσυρση περισσότερων από 200 υποψηφίων από διάφορα πολιτικά κόμματα που κατέλαβαν την τρίτη θέση στις εκλογικές τους περιφέρειες στον πρώτο γύρο, με στόχο να στηρίξουν τον ισχυρότερο υποψήφιο έναντι του «Εθνικού Συναγερμού» στον δεύτερο γύρο.

Πριν από αυτές τις αποσύρσεις, οι δημοσκοπήσεις είχαν εκτιμήσει ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσει μέχρι και 230 έδρες.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Elabe για λογαριασμό του ιδιωτικού καναλιού BFMTV και της La Tribune Dimanche στις 5 Ιουλίου έδειχνε πως το κόμμα τη Λεπέν θα επικρατήσει στις εκλογές με 200 έως 230 έδρες. Δεύτερο ερχόταν το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» με 165 έως 190 έδρες, ενώ το κόμμα του Μακρόν τρίτο με 120 έως 140 έδρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Toluna Harris Interactive που διεξήχθη μεταξύ 2 και 3 Ιουλίου για τις εταιρείες Challenges, M6 και RTL ο «Εθνικός Συναγερμός» είχε μετρηθεί στις 190 έως 220 έδρες. Το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» στις 159 έως 183 έδρες. Το κόμμα του Μακρόν στις 110-135 έδρες.

Και… τα σχετικά επεισόδια στο Παρίσι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών.

Κουκουλοφόροι έκαψαν ποδήλατα και κάδους στην Place de la Republique και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Τι λένε τα πρωτοσέλιδα της Liberation και των μεγάλων ιστοσελίδων

«H Γαλλία συγκρατεί την ακροδεξιά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» λέει η ισπανική El Pais.

Το BBC λέει στο live το οποίο το έχει ως κορυφαίο θέμα πως «Οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν προβάδισμα-έκπληξη για τη Γαλλική αριστερή συμμαχία»

H Washington Post αναφέρει σε δικό της live «Το αριστερό μπλοκ της Γαλλίας προηγείται σε προβλέψεις-έκπληξη».
Bloomberg «H Γαλλία σε τέλμα μετά την ανατροπή της νίκης της Λεπέν από την Αριστερά».

«Η ακροδεξιά της Γαλλίας στερείται πλειοψηφίας από την άνοδο της αριστεράς στις εκλογές» Αναφέρει το κεντρικό σχόλιο των New York Times.

Στην κάλυψη του CNN αναφέρεται πως «Οι αριστεριστές προβάλλονται να κερδίζουν την ακροδεξιά στην Γαλλία».

«Η Γαλλία σε αβέβαιο έδαφος (political limbo) καθώς η αριστερή συμμαχία είναι έτοιμη να αρνηθεί στην ακροδεξιά την πλειοψηφία, σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα έκπληξη» γράφει το CNN κάτω από τον τίτλο του live.

Ολάντ και Γκλικσμάν χαιρετίζουν την ήττα της ακροδεξιάς..

«Η καρδιά της εξουσίας έχει μεταφερθεί στη Συνέλευση και αυτό είναι μια αλλαγή στην πολιτική κουλτούρα που είναι απαραίτητη και η οποία θα είναι θεμελιώδης», τόνισε ο Γκλικσμάν.

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε την έδρα για λογαριασμό της αριστεράς στην 1η εκλογική περιφέρεια της Κορέζ με 43,29% των ψήφων, χαιρέτισε την αποτυχία του Εθνικού Συναγερμού και τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου, λέγοντας ότι η ενωμένη αριστερά ανέλαβε τις ευθύνες της για να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ τόνισε και την «ήττα της πλειοψηφίας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των σοσιαλιστών στις πρόσφατες ευρωεκλογές, Ραφαέλ Γκλικσμάν, έκανε λόγο για «ικανοποίηση αλλά και ευθύνη», επισημαίνοντας ότι η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με μια «διχασμένη συνέλευση» και ότι «θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ενήλικοι».

«Θα πρέπει να μιλήσουμε, θα πρέπει να συζητήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η καρδιά της εξουσίας έχει μεταφερθεί στη Συνέλευση και αυτό είναι μια αλλαγή στην πολιτική κουλτούρα που είναι απαραίτητη και η οποία θα είναι θεμελιώδης».

Ζορντάν Μπαρντελά: «Η Γαλλία πέφτει στα χέρια της άκρας αριστεράς»
«Η συμμαχία της ντροπής και οι εκλογικές συμφωνίες στερούν από τον γαλλικό λαό μια πολιτική ανάκαμψης», δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά. «Η Γαλλία βρίσκεται πλέον στα χέρια της άκρας αριστεράς», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra