Η κινεζική γαστρονομία στην Ελλάδα
Νούντλς, τυγανιτό ρύζι με γαρίδες, πάπια Πεκίνου, τόφου, spring rolls, congee (χυλός ρυζιού) με κρέας, βραστά αυγά, λαχανικά ή τζίντζερ… και πολλά ακόμα κινεζικά πιάτα συναντάμε συχνά πλέον στα μενού πολλών εστιατορίων στην Ελλάδσα.
Η κινεζική κουζίνα έχει αποκτήσει δημοτικότητα στη χώρα μας, και οι Κινέζοι που ζουν στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, συνεισφέρουν σημαντικά στην προώθηση αυθεντικών γεύσεων.
Τα κινεζικά εστιατόρια που λειτουργούν σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, προσφέρουν αυθεντικά πιάτα, αλλά και προσαρμοσμένες εκδοχές που συνδυάζουν κινεζικές γεύσεις με ελληνικά στοιχεία.
Η κινεζική γαστρονομία δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά και μια μορφή πολιτιστικής σύνδεσης. Παράλληλα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες πελάτες σε παραδοσιακά πιάτα, όπως το hot pot, τα dim sum και το τηγανητό ρύζι, συμβάλλοντας στην κατανόηση της κουλτούρας τους.