Ο Σαμαράς… διώχνει τους μεσολαβητές

Αίθουσα Σύνταξης

26 Μαΐου 2026, 2:18 μμ
Share

Σε τροχιά αυξανόμενης πολιτικής έντασης βρίσκονται οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για την ίδρυση του νέου κόμματός του, ενώ φέρεται και αμετακίνητος απέναντι σε εισηγήσεις για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

Οι… μεσολαβητές που πλησιάζουν το τελευταίο διάστημα τον Αντώνη Σαμαρά και συζητούν μαζί του τις πολιτικές εξελίξεις, επιχειρώντας έστω και την ύστατη ώρα να τον αποτρέψουν να πάρει την απόφαση να φτιάξει καινούργιο κόμμα, εισπράττουν… άρνηση και αντίδραση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Η πορεία του Μεσσήνιου πολιτικού προς την αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δημιουργία ενός καινούργιου κομματικού φορέα, που αναπόφευκτα θα πληγώσει εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία, φαντάζει μη αναστρέψιμη.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκόβει κάθε συζήτηση ειρήνευσης στους συνομιλητές του, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελάχιστη σχέση έχει με τις αρχές και αξίες της Κεντροδεξιάς και της παραδοσιακής κοινωνικής της βάσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ενοχλημένος και σε προσωπικό επίπεδο από τη στάση που έχει κρατήσει απέναντί του τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι πυρήνες εξουσίας πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι διακινούν επιθετικά και απαξιωτικά non paper εναντίον του. 

Η δημιουργία κόμματος από τον Σαμαρά θα μπορούσε να «συρρικνώσει» το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες εκλογές και να έχει ρυθμιστικό ρόλο για τη συνέχεια, με τον πρώην πρωθυπουργό να έχει στο στόχαστρό του μονάχα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι συνολικά τη «γαλάζια» παράταξη. 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

2:18 μμ

Ο Σαμαράς… διώχνει τους μεσολαβητές

2:00 μμ

Οδηγός διαγωνισμων Διαφημισης από ΕΔΕΕ και ΣΔΕ

1:44 μμ

Η Y-Logimed εισάγει το σύστημα OPTIS™ ULTREON™ 2.0 στο ΥΓΕΙΑ – Ενίσχυση της ενδοστεφανιαίας απεικόνισης με Τεχνητή Νοημοσύνη

1:26 μμ

Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα

1:21 μμ

Καταγγελία: Ο Άρειος Πάγος κρατά ομήρους χιλιάδες δανειολήπτες

1:11 μμ

Στάσσης (ΔΕΗ):  Η α.μ.κ. δεν ήταν το τέλος της προσπάθειας αλλά η αρχή

1:03 μμ

Η άνοδος του λειτουργικού κόστους και ο πληθωρισμός

12:42 μμ

AVE: Εξαγορά μειοψηφικού πακέτου στη Probotek. Στο βάθος drones και ΑΙ ή drones με ΑΙ

12:29 μμ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: H ισπανική Santander διατηρεί τη σύσταση «υπεραπόδοση» και την τιμή-στόχο των 53 ευρώ

12:10 μμ

ΕΥΔΑΠ: 40 θέσεις εξειδικευμένου επιστημονικούκαι τεχνικού προσωπικού για τη θωράκισητης υδροδότησης στην Αττική

12:02 μμ

Titan: H Pantelakis πήγε κόντρα στο ρεύμα και δίνει πολύ υψηλή τιμή για την μετοχή του

11:48 πμ

ΔΕΗ: Μεγάλη μέρα για τη μετοχή η σημερινή

11:35 πμ

EY: Αυξάνεται η υιοθέτηση της αυτόνομης τεχνητής νοημοσύνης, παρά τις ανησυχίες

11:11 πμ

Bally’s Intralot: Υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Allwyn για τεχνολογικές λύσεις στα Λαχεια

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές